Rimmad oxbringa med senapsstuvad grönkål och rotfruktsstomp (4 portioner)
500 gram
rotselleri
500 gram
morötter
1
bakpotatis
2 st
palsternackor
500 gram
oxbringa
1 st
grönkål
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1 dl
vatten
3 msk
grovkorning senap
0,75 tsk
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader Skala och tärna rotselleri, morötter, bakpotatis och palsternackor och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa ihop till rotmos med en klick smör, salta och peppra.
Lägg ner oxbringanoch låt vattnet koka upp. Oxbringan ska inte stormkoka, bara sjuda. Fräs schalottenlök i Milda, pudra majsstärkelse över och späd med buljongen
Jag kokade en rimmadoxbringa för ett tag sedan och serverade med rotmos och senapssås. Resterna av oxbringan hamnade i frysen tillsammans med det smakrika kokspadet
På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.