Själva ordet corned beef kommer av att man saltade in bringan med grovt salt, så ordet kommer efter saltkornen och har inget med majs eller andra korn att göra
Den här majssoppan görs på ett kick och innehåller något krämigt, något knaprigt, något sött, något salt och lite värmande sting - helt perfekt på alla sätt och vis
I år är trenden att blanda i grönsaker i korven, här bönor och majs. Korv är fortsatt populärt att grilla så lägg på en blandning av grönsakskorvar (med bönor, majs och gul lök), kycklingkorvar och fläskkorvar med smak av jalapeno och oregano för att möta alla smaker och preferenser
Måndag har vi som tradition att köra vegetariskt och denna rätten kan man ju ta lite grönsaker och linser efter vad man har och är sugen på, raggmunk på potatis, morot och majs
Fräs majs i bitar med lök, vitlök och rimmat fläsk. 3 st majskolvar. 100 g rimmat sidfläsk. Lägg i potatisen hel om den är liten, dela den annars i bitar
Red av med majsstärkelse, se förpackning. Blanda i majs och krutonger. 5 scharlottenlökar 2 vitlöksklyftor 100 g kycklinglever (kommer ofta med när kalkonen köps) 75 g smör 1 tsk chilipulver 300 g rökt sidfläsk 1 liten burk majs ca 200 g 1 liter brödkrutonger (rosta formbröd i ugnen och skär i bitar) 1 1/2 msk konc kycklingfond+ 3 dl vatten 2 ägg 1 dl hackad koriander 1 1/2 dl hackad persilja 1/2 dl ströbröd salt och peppar GÖR SÅ HÄR. 1 liten burk majs
Fräs majs i bitar med lök, vitlök och rimmat fläsk. 3 st majskolvar. 100 gr rimmat sidfläsk. 1. Lägg i potatisen hel om den är liten, dela den annars i bitar