2 st nävar gröna bönor i bitar. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stekt fläsk
Klassiska bruna bönor är min absoluta favoriträtt alla kategorier. Bruna bönor odlas på Öland, där den kalkhaltiga jorden och de milda höstarna är en perfekt odlingsmiljö
Skölj de bruna bönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de bruna bönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 2 dl GoGreen Svenskoldade Bruna bönor. 500 g skivat rimmat fläsk
När jag var liten var bruna bönor och falukorv min absoluta favoriträtt. Jag minns hur jag och min kusin protesterade i sann sjuttiotalsanda om vi inte fick bruna bönor på julbordet en jul och tvingade mammorna att laga
Nu var det väldigt länge sedan jag testade bruna bönor och smaken förändras ju med åren. Smaka av bönorna med ättiksprit eller vinäger, sirap och eventuellt mer salt