Ta också upp kött och korv och skär i skivor och bitar, så att man kan särskilja dem. 1400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 1200 g rå fläsk- eller köttkorv. 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål. Lägg ner korven efter 1 timme
Ska koka en fläsklägg med ben senare i veckan, så får jag mer material till kommande soppor. Jag hade kvar lite buljong sen förra veckans Soppgryta , så den fick bli stommen i min korvsoppa
Skär fläsket i tärningar och koka det till hälften mjukt eller koka fläskläggen till hälften mjuk. Används fläskkorv så lägg i den samtidigt med grönsakerna
Ta också upp kött och korv och skär i skivor och bitar, så att man kan särskilja dem. 300 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 200 g rå fläsk- eller köttkorv. ➥ Lägg ner den råa fläsk- eller köttkorven efter 1 timme. 300 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 200 g rå fläsk- eller köttkorv
Det rimmade fläsket kan användas till både pasta carbonara, stekt i skivor till potatis och lökssås, eller som fyllning i kroppkakor, eller som pålägg på pizza och varma mackor