2 kg rimmadfläsklägg, sågad i fyra bitar 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 6 kryddpepparkorn 1 tsk timjan vatten 700 g kålrot. 700 g kålrot 1 morot 6 potatisar salt vitpeppar, från kvarn 0,5 tsk malen ingefära fläskspad 2 msk smör valfri senap till servering
Häromdagen när vi handlade på ICA så hade de extrapris på ekologisk fläsklägg (rimmad) och jag blev så grymt sugen på det och rotmos, så det fick det bli idag
Placera fläskläggen i en gjutjärnsgryta och häll i en skvätt vatten. Tillsätt avspolade bönor, riven och pressad ingefära (bara juicen) och generöst med szechuanpeppar (salt behövs förmodligen inte)
Inspiration till fläskläggen kom från Frida på Broccoli. Fläsklägg med asiatisk touch 8Â portioner 2 st fläskläggar, rimmade, 1,3 kg styck Marinad/Glaze 0,5 dl ljus miso 2 msk ljust muscovadosocker 1 msk mörk sesamolja 3 msk black peppar sauce 0,5 dl soja 1 msk malen ingefära, för jag hade ingen färsk hemma några droppar fisksås Sätt ugnen på 150°. 2 st fläsklägg. 1 msk malen ingefära
Salt (hoppa över saltet helt och hållet om fläskläggen är rimmad). rimmad. Fläsklägg med marockanska kryddor serverad som pulled pork med guacamole, tomatsalsa, gräddfil och sallad i hembakat pitabröd
Ingredienser500 gram gula ärtor, torkade300 gram fläsklägg, rimmat, eller bogfläsk1,5 l vatten2 st gul lök(ar)1 tsk timjan1 tsk mejram1 dl purjolök(ar), skivad2 st grönsaksbuljongtärning(ar)1 skiva ingefära, färsk (salt)Lägg ärtorna i blöt dagen innan, minst 10 timmer behöver dom i vattnet. Lägg löken, ingefära och purjolök i soppan och tillsätt kryddorna och buljong nummer 2 och strimlad purjolök. 300 gram fläsklägg. 1 skiva ingefära
Sälta och någon konstig doft som är någon form av bacon eller rimmadfläsklägg. Smaken är en stor söt knäckighet med massor av kanel och ingefära i smaken också
Strö över kryddblandningen över fläsklägget och lägg det sen på grillen för indirekt grillning. Vispa grädden och tillsätt den, smaka sen av med ingefära som körts i mixer