Rimmad fläsklägg ingefära recept

Kinesisk fläsklägg med calvados och ingefära

Kinesisk fläsklägg med calvados och ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2,5 kg fläsklägg , rimmat 3 st gul lök(ar) 6 klyfta(or) vitlök 1 odefinierad olivolja 1 burk(ar) hela tomater , + 1 burk vatten 2 st kanelstång/stänger 6 st stjärnanis 2 st piripiri , torkad 0,5 dl Calvados 1 tsk kinesisk soja 1 msk honung 1 paket svarta bönor , färdigkokta, eller motsvarande mängd hemkokta 2 bit(ar) färsk ingefära , (tumstora) 1 odefinierad szechuanpeppar , (kan ersättas med svartpeppar) 10 st röda plommon Köp receptet
Kokt rimmat fläsklägg med rotmos

Kokt rimmat fläsklägg med rotmos

2 kg rimmadfläsklägg, sågad i fyra bitar 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 6 kryddpepparkorn 1 tsk timjan vatten 700 g kålrot. 700 g kålrot 1 morot 6 potatisar salt vitpeppar, från kvarn 0,5 tsk malen ingefära fläskspad 2 msk smör valfri senap till servering
Fläsklägg på franskt vis

Fläsklägg på franskt vis

Koka upp fläsklägg med vatten och skumma med en slev efter några minuter. Fläskläggen är klar när köttet lossnar från benet
Kokt fläsklägg

Kokt fläsklägg

Häll på nytt vatten och tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn, vitpepparkorn, timjan samt ingefära. Lägg ner fläsklägget och låt koka upp
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Häll på nytt vatten och tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn, vitpepparkorn, timjan samt ingefära. Lägg ner fläsklägget och låt koka upp
Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Häromdagen när vi handlade på ICA så hade de extrapris på ekologisk fläsklägg (rimmad) och jag blev så grymt sugen på det och rotmos, så det fick det bli idag
Finsk Kålrotslåda

Finsk Kålrotslåda

Koka kålrötterna i lättsaltat vatten, jag kokade mina kålrötterna tillsammans med dom rimmadefläskläggarna

Kinesisk fläsklägg med calvados och ingefära

Placera fläskläggen i en gjutjärnsgryta och häll i en skvätt vatten. Tillsätt avspolade bönor, riven och pressad ingefära (bara juicen) och generöst med szechuanpeppar (salt behövs förmodligen inte)
Asiatisk fläsklägg med wokade rotfrukter

Asiatisk fläsklägg med wokade rotfrukter

Inspiration till fläskläggen kom från Frida på Broccoli. Fläsklägg med asiatisk touch 8  portioner 2 st fläskläggar, rimmade, 1,3 kg styck Marinad/Glaze 0,5 dl ljus miso 2 msk ljust muscovadosocker 1 msk mörk sesamolja 3 msk black peppar sauce 0,5 dl soja 1 msk malen ingefära, för jag hade ingen färsk hemma några droppar fisksås Sätt ugnen på 150°. 2 st fläsklägg. 1 msk malen ingefära
Rödbrässerad Hel Fläsklägg

Rödbrässerad Hel Fläsklägg

 Det är viktigt att använda färsk lägg och inte rimmad när man rödbrässerar för den rimmade blir väldigt salt
Ärtsoppa från scratch

Ärtsoppa från scratch

Ingredienser500 gram  gula ärtor, torkade300 gram  fläsklägg, rimmat, eller bogfläsk1,5 l  vatten2 st  gul lök(ar)1 tsk  timjan1 tsk mejram1 dl  purjolök(ar), skivad2 st  grönsaksbuljongtärning(ar)1 skiva  ingefära, färsk (salt)Lägg ärtorna i blöt dagen innan, minst 10 timmer behöver dom i vattnet. Lägg löken, ingefära och purjolök i soppan och tillsätt kryddorna och buljong nummer 2  och strimlad purjolök. 300 gram fläsklägg. 1 skiva ingefära

Ärtsoppa

Lägg löken, ingefära och purjolök i soppan och tillsätt kryddorna och buljong och strimlad purjo i slutet av koktiden
Nyheter 1 December med bedömning

Nyheter 1 December med bedömning

Sälta och någon konstig doft som är någon form av bacon eller rimmadfläsklägg. Smaken är en stor söt knäckighet med massor av kanel och ingefära i smaken också
Helgmat!

Helgmat!

Fläsklägg och rotmos,senap och husmans till det. 1kg rimmat fläsklägg. 1 msk malen ingefära. Så var det fredag,igen

Kokt rimmat fläsklägg med rotmos

Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och slå på vatten så att det täcker

Kebab med pitabröd, chokladdoppad ananas och glass

Strö över kryddblandningen över fläsklägget och lägg det sen på grillen för indirekt grillning. Vispa grädden och tillsätt den, smaka sen av med ingefära som körts i mixer