Så det blev lite rimmad torsk med en sikromscremé. Ganera med lite dill och citron. Dill. ryggbiten av torsken1l Vatten0,5dl Strösocker0,5dl Koksalt2st Ekologiska ägg100g Haricotes vertes100g Smögenräkor, skalade4msk Pepparot, färsk6st Mandelpotatatisar2st Citronklyftor +1tsk Citronsaft0,5dl Mezeyoghurt4msk SikromDillHavssalt och svartpeppar från kvarn2msk Kryddig och gräsig olivoljaSåhär kan man göra
På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Rimmad kyckling i örtsås. 2 dl färska örter, t ex basilika och dill. Planerar ni någon större fest och tänker bjuda på buffé, då kan jag presentera den idealiska bufférätten
Vänd ner dill och den varma potatisen. Garnera eventuellt med en dillkvist. 2 Servera potatisen med rimmad lax, sockerärtor och en citronklyfta. 1 dl hackad dill. 500 g rimmad lax eller gravad lax i skivor
Rimmad torsk är supergott och det gör att den håller ihop bättre när den steks, här med dillgremolata, ugnsrostade rödbetor, potatismos och skirat smör
Garnera med dill och citron. Ca 500 gr hälleflundra, 200 gr smör, 1 dl grädde, ½ dl vitt vin eller pressad citron, salt, cayennepeppar, strimlad pancetta, sparris, haricot verts, dill
Dillsmöret. Lägg den grovhackade dillen och det rumsvarma smöret i en mixerskål. 1 dl dill hackad. 100 g smör 1 dl dill hackad 1 st citron skal 0,5 tsk salt Skriv ut
Smaksätt med dijonsenap, finrivet citronskal, dill och salt. Garnera med finhackad dill och servera med stuvad rotselleri och senapskräm samt dukkah med stuvad rotselleri