Jag har tidigare gjort Rigatoni med pecorino, tomat och svamp. Fyllda pastasnäckor med silkeslen ricotta, mozzarella och parmesan på en bädd av mustig tomatsås med chili, vitlök och basilika
400 g pasta (rigatoni eller mezze maniche) 2 aubergines 2 klyftor vitlök 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano) olivolja (extra virgin) salt svartpeppar 1 kruka basilika ricotta (salata, ersätt med fetaost om du inte hittar lagrad)
 I programmet gjordes pastasnäckor med en tjock sås med ruccola och ricotta, rigatoni med balsamvinäger och tomater, ziti med frästa salmaistavar med salvia och äggsås samt en farfalle med gröna ärtor, mynta och prosciutto med lite grädde
pasta, rigatoni. Blanda ihop ägg, creme fraiche, ricotta och parmesan i en bunke. ricotta. 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag