Dem ska verken knådas eller jäsas utan det är bara till att röra ihop, rulla små bollar och fritera. Dessa små delikata munkar är gjorda med ricotta ost
När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu den senaste tiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Upprepa tills röran är slut. Blanda spenat, ricotta, pecorino, salt och peppar i en bunke. 1250 g ricotta. 11 förp wotondeg 400 g spenat 250 g ricotta 50 g pecorino, riven salt peppar 1 citron, skalet 2 msk olivolja (av god kvalitet) 5 tomater 2 klyftor vitlök 50 g smör 1 kruka basilikaTina wontondegen
Ricottaröran är istället för en ostsås, man bara rör ihop den. För att få till köttfärsröran här får man ta bort korvskinnet på några chorizokorvar och pressa ut köttet, och sedan fräsa det och göra en sås på det
ca 150 g riven västerbottensostca 150 g riven pecorinoca 250 g ricottasalt och peppar----------4 msk rostade sesamfrön2 tsk chiliflakes1 pkt klippt smörgåskrasseRiv parmesan och västerbottenost, och vispa samman till en röra med ricotta. ca 250 g ricotta
Mixa broccoli, ricotta, basilika och vitlök till en jämn röra. 100 g ricottaost. Blanda havre, potatismjöl och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter
Blanda samman crème fraiche, ricotta, citronskal, ruccola och saft från citron och blodapelsin. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och vänd försiktigt ner i röran
Hacka basilikan och blanda ner i oströran tillsammans med salt och peppar. Fyll cannellonirullarna med oströran, enklast gör man det genom att spritsa i röran med spritspåse