Marinaden förbereds dagen innan, tar ca 1,5 timmar.
Kläderna och man själv stinker efter att ha gjort marinaden.
Blanda och koka upp i kastrull:
Socker
Sirap
Äppelcidervinäger
- blanda ned övriga ingredienser, koka upp och låt sen reducera i ca 10 min tills marinaden blir mer trögflytande.
Låt marinaden svalna i kastrullen.
Skär tofun till 1,5 * 1 cm.
Lägg tofu och marinad i dubbla plastpåsar.
Marinera i minst 3 timmar, gärna över natten.
- - -
Sätt ugnen på 225 grader
Coleslaw:
Lägg i en stor skål:
Hyvlad/skuren vitkål
Skalad och riven morot
Tunt skivad rödlök
Blanda
Lägg också ner:
Majonnäs
Dijonsenap
Citron? Eller socker..?
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå svalt en timma före servering.
Rör om igen precis innan servering.
Potatisklyftor
Varmluftsugn = 2 plåtar samtidigt
Vanlig ugn = 1 plåt i taget
Skölj potatisen men behåll skalet på
Skär potatisen i 2 cm tjocka klyftor
Lägg ut på plåt med bakplåtspapper, klyftorna ska inte nudda varandra
Häll över mycket rapsolja
Krydda med salt och peppar
225 grader i 20-30 min
När fått färg:
ta ut och vänd potatisen
10 min till i ugnen
Ribs
Ugn:
200 grader på grilleffekt
Lägg tofun i ugnsfast form - spara marinaden på sidan
Grilla 8-10 min per sida
Blanda med kål, lök, morot och äpple. Strimla vitkålen tunt med en kniv eller en osthyvel. Rada upp potatisklyftorna i en ugnsform och pudra över grillkrydda och salt
Smaka av med salt och svartpeppar. Revbenen penslade vi med Teriyakisås under grillningen. Jag har nu hittat ett utmärkt användningsområde för min maltvinäger jag köpte i London förra året, nämligen coleslaw
Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen. Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme
Blanda såsen med kålen och moroten, smaka av med svartpeppar och honung. En variant av coleslaw. Strimla 350 g vitkål/spetskål och finriv 1 morot. Lägg i en skål och häll sedan 1 tsk salt och 2 tsk vitvinsvinäger över, låt stå några minuter. Blanda 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, 2 dl riven cheddar, 1 finhackad grön chili och skurna örter (jag tog persilja denna gång). 1 tsk salt och
Min coleslaw smakade mycket gott till marinerad kycklingschnitzel med indiska smaker. Jag gjorde den populära kålsalladen med syrliga smaker från kiwi och lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.