Renskav kantareller rönnbärsgelé recept

Rasande god renskav

Rasande god renskav

Stek renskaven. 2 förp renskav. 2 rejäla nävar färska kantareller (eller champinjon, skiva champinjonerna). 1,5 msk rönnbärsgelé. 2 förp renskav 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 2 rejäla nävar färska kantareller (eller champinjon, skiva champinjonerna) 5 dl mellangrädde 2,5 msk viltfond med kantarell 1,5 msk rönnbärsgelé 1 msk soja 1 msk smör persilja
Viltpytt med kantareller

Viltpytt med kantareller

Skär renskaven i bitar. Servera med kokt potatis eller ris och rönnbärsgelé. Rensa färska kantareller eller häll av spadet på kantareller på burk och skär i bitar
Underbart god renskavsgryta!

Underbart god renskavsgryta!

Till detta serverade jag Pankostekt klyftpotatis och rönnbärsgelé, det blev tummen upp för rönnbärsgelé… M&M hade nog ätit upp hela burken om de fått
Renskavslåda

Renskavslåda

Servera renskavslådan med en klick röd vinbärsgelé eller rönnbärsgelé. Skär den något tinade renskaven i tjocka skivor

Renskavgryta med kantareller

Fräs renskav och lök var för sig. Stek kantarellerna. Blanda allt utom kantareller och grädde i grytan. Häll i kantareller och grädde, blanda runt och sjud upp

Renskavspanna med svamp och rönnbär

Blötlägg kantarellerna. Smaka av med rönnbärsgelé, salt och repad färsk timjan. Halvtina renskavet så att det går lätt att sära skivorna

Läsarrecept: Lapplandspasta

Tillsätt renskav och kantareller och bryn. 100 g kantareller. 250 g strimlat renskav. 1 msk vinbärs- eller rönnbärsgelé