Renkalvfile recept

Renkalvfilé med jordärtskockspuré

Har man inte tillgång till renkalvfilé kan man använda kött av rådjur eller hjort. Tillagningstiden får anpassas till det kött man använder

Grilllad renkalvfilé med svartvinbärsås och jordärtskocksstomp

Pensla renkalvfilen med fond och olja salta och peppra grilla till ca 56°C. 1. Värm grillen och skala potatisen och jordärtskockan och koka den i lättsaltat vatten, häll av den när den är mjuk och färdig kokt, och låt den ånga av i kastrullen

Sol och amerikansk ale

Det låter konstigt, jag vet. Men solen lyser över R16 och det är bara passa på att njuta. Dofterna från Red Seal Ale (nr 1503) är inte så påtagliga som jag trodde de skulle vara, det är dock ganska trevliga dofter så som frukt och torkad apelsin

Kalixlöjrom med mandelpotatispuré

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. 2. Vispa under tiden crème fraiche tills den är riktigt fast. Blanda i dill och lök och smaka av med salt och nymalen peppar

Hallonconsommé med vitchokladmousse

1. Koka upp hälften av grädden. Häll den över chokladen och mixa med stavmixer. Häll i den kalla grädden, mixa slätt och ställ sedan i kylskåp över natten

Gravrökt lax med purjovinägrett

1. Gör först vinägretten. Skala schalottenlöken och skär den i grova bitar. Lägg den i mixer. 2. Mixa löken med vinäger, honung och rapsolja i ca 1 minut

Inbakad renkalvfilé

Tina renskavet och finfördela det i en matberedare. Ha i äggulan och späd med grädden. Färsen ska bli fast och formbar

Lammfilé med jordärtskockspuré

Fräs svamp och schalottenlök någon minut, så att all vätska kokar in. Tillsätt grädden och koka ihop till lagom tjocklek