Regnbåge vin recept

Ekologisk regnbåge till Alla Hjärtans Dag

Ekologisk regnbåge till Alla Hjärtans Dag

 Tyvärr finns inte ekoviner i butiken…. I min korg fick jag med mig hem en fin regnbåge, frysta bondbönor och svart pasta och satte ihop den här maträtten
Dagens recept: Ugnsstekt regnbåge i gräddsås

Dagens recept: Ugnsstekt regnbåge i gräddsås

½ dl torrt vitt vin. Välj regnbåge eller om du vill lyxa litet så väljer du lax. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Häll sedan över en blandning av 1½ dl crème fraîche, ½ dl torrt vitt vin och 1 dl vispgrädde. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Ca 800 g filéer av regnbåge
Kyckling på jägarvis

Kyckling på jägarvis

Regnbågen visade sig på min gata. Lägg i salvian och häll på vinet. De ska stekas tills vinet kokat in. När vinet kokat in ska tomaterna i grytan och så lägger du på ett lock

efod: vecka 27.

efod. vecka 27. Dags för ännu en veckosammanfattning i konceptet Ett Foto Om Dagen. Som små korta dagboksanteckningar i någon slags smått censurerad ärlighet
Juniresumé Piteå

Juniresumé Piteå

6 juni, Nationldagen firar vi på stans nya restaurangen Kiosken - pizza & vin med två vänner. 10 juni, nyrökt regnbåge köpte vi vid sjöbodan
Röding från Innefickan

Röding från Innefickan

Jag fick inte tag på röding den här fredagen men det gick bra med regnbåge också. Koka ihop vinäger och schalottenlök i en liten kastrull

Fiskgratäng med räkor och sparris

Vaknade upp vid fem till denna fantastiska syn, en regnbåge som lystes upp av morgonsolen. Tillsätt vinet och fiskfond/vätska från fisken och låt hälften av

Fylld regnbågsforell

Krydda och slå vinet runtom. 4 st regnbåge eller regnbågslax. 2 dl vitt vin. Köp portionsforeller. Rensa forellerna

Fisk i gurksås

Portionsfisk av röding/öring/regnbåge. Sista minuten tillsätts 1 dl vin som får steka med ca 2 min. Ta upp fisken ur pannan och tillsätt ytterligare 1 dl vin i pannan. 2 dl vitt vin

Öring i papperskuvert

Istället för öring kan du använda filé av sik, regnbåge, lax eller gös. Fördela grönsaksblandningen på filéerna och fukta med vinet

Tjejmat

Tillsätt vin och saffran och låt koka upp. Lax (fast egentligen var det regnbåge) med philadelphiafyllning8 port8 portionsbitar lax (eller regnbåge)200 g philadelphiaost6-8 soltorkade tomateren kruka basilikasalt och svartpepparBlötlägg tomaterna i hett vatten i ca 20 minuter, och krama sedan ur dem. Saffransrisotto à la Annica8 port1/2 purjo, finstrimlad1 finhackad mild röd chiliolivolja4,5 dl vitt vin1/2 pkt saffran6 dl avorioris11 dl kycklingbuljong + ev tomatblötläggningsvatten, se ovanrivet skal av 1/2 citron30 g smör1,5 dl riven parmesanev salt och vitpepparFräs purjo och chili mjuka i olivolja ien gryta utan att de tar färg. Hallonglass3 dl gammeldags mjölk, eller 3%3 dl vispgrädde1 msk honung1 tsk gelatinpulver eller 1 blötlagt gelatinblad5 äggulor1,5 dl råsocker1 krm ekologiskt vaniljpulver250 g frysta hallon0,5 dl råsocker1 tsk hallonvinägerKoka upp mjölk, grädde och honung. 8 portionsbitar lax (eller regnbåge)