Tyvärr finns inte ekoviner i butiken…. I min korg fick jag med mig hem en fin regnbåge, frysta bondbönor och svart pasta och satte ihop den här maträtten
½ dl torrt vitt vin. Välj regnbåge eller om du vill lyxa litet så väljer du lax. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Häll sedan över en blandning av 1½ dl crème fraîche, ½ dl torrt vitt vin och 1 dl vispgrädde. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Ca 800 g filéer av regnbåge
Regnbågen visade sig på min gata. Lägg i salvian och häll på vinet. De ska stekas tills vinet kokat in. När vinet kokat in ska tomaterna i grytan och så lägger du på ett lock
efod. vecka 27. Dags för ännu en veckosammanfattning i konceptet Ett Foto Om Dagen. Som små korta dagboksanteckningar i någon slags smått censurerad ärlighet
Vaknade upp vid fem till denna fantastiska syn, en regnbåge som lystes upp av morgonsolen. Tillsätt vinet och fiskfond/vätska från fisken och låt hälften av
Portionsfisk av röding/öring/regnbåge. Sista minuten tillsätts 1 dl vin som får steka med ca 2 min. Ta upp fisken ur pannan och tillsätt ytterligare 1 dl vin i pannan. 2 dl vitt vin
Tillsätt vin och saffran och låt koka upp. Lax (fast egentligen var det regnbåge) med philadelphiafyllning8 port8 portionsbitar lax (eller regnbåge)200 g philadelphiaost6-8 soltorkade tomateren kruka basilikasalt och svartpepparBlötlägg tomaterna i hett vatten i ca 20 minuter, och krama sedan ur dem. Saffransrisotto à la Annica8 port1/2 purjo, finstrimlad1 finhackad mild röd chiliolivolja4,5 dl vitt vin1/2 pkt saffran6 dl avorioris11 dl kycklingbuljong + ev tomatblötläggningsvatten, se ovanrivet skal av 1/2 citron30 g smör1,5 dl riven parmesanev salt och vitpepparFräs purjo och chili mjuka i olivolja ien gryta utan att de tar färg. Hallonglass3 dl gammeldags mjölk, eller 3%3 dl vispgrädde1 msk honung1 tsk gelatinpulver eller 1 blötlagt gelatinblad5 äggulor1,5 dl råsocker1 krm ekologiskt vaniljpulver250 g frysta hallon0,5 dl råsocker1 tsk hallonvinägerKoka upp mjölk, grädde och honung. 8 portionsbitar lax (eller regnbåge)