Raw citroncheesecake med browniebotten
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Raw citroncheesecake med browniebotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Portioner: 12 | Tid: 30 min
  • Browniebotten
  • 250 gr Nötter
  • 200 gr (ca 18 st) Färska dadlar (urkärnade)
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 krm Oraffinerat havssalt
  • 1 dl Kakao
  • Fyllning
  • 4 dl Cashewnötter* (blötlagda i minst 8 timmar)
  • 150 gr Kokosolja, smält
  • 0,75 dl Honung eller lönnsirap
  • 2 dl Kokosmjölk/havremjölk
  • från 2 citroner (ca 7 msk) Citronjuice
  • från 2 citroner Rivet citronskal
  • 0,5 krm Saffran
  • Dekoration
  • 1 dl Frysta hallon

Beskrivning

    Gör så här
    Botten:
    Kör nötterna i en matberedare till ett grovt mjöl.
    Tillsätt övriga ingredienser och kör till en kletig massa. Det kan ta en liten stund, det blir först som ett mjöl men kör bara vidare tills det börjar kleta ihop sig.
    Klipp ut en bit bakplåtspapper som är lika stor som botten på din springform. Lägg den i botten på formen och häll över browniesmeten.
    Tryck ut smeten till en jämn botten.
    Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
    Fyllning:
    Tillsätt samtliga ingredienser i en matberedare eller mixer och kör till en helt slät smet.
    Häll fyllningen över browniebotten och dekorera om du vill.
    Sätt in i kylen i minst 6 timmar eller frys in och ta fram 1 timme innan den ska serveras.
    Dekoration: Mixa hallonen lite snabbt till ett pulver och strössla över kakan innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.