Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite
Skala och hacka vitlöken fint. Ratatouillen blir ännu godare om den får stå i kylen över natten. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs lök och vitlök någon minut
Skala och hacka lök och vitlök. Servera ratatouillen med gremolata och smetana. 12 vitlöksklyftor. 12 hackade vitlöksklyftor. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 aubergine, ca 275 g 1 zucchini, ca 200g 1 röd paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 1 lagerblad 1 rosmarinkvist 1 burk krossade tomater à 400 g 2½ dl grönsaksbuljong Gremolata. 1 dl hackad bladpersilja 2 hackade vitlöksklyftor rivet skal av 1 citron 2 dl Arla Köket® smetanaSkär aubergine, zucchini och paprika i bitar
13 vitlöksklyftor. 1svartpeppar, malenSkala löken och vitlöken och skär i bitar. 1Stek löken och vitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja
Häll i tomater, krydda med honung och vitlök. Som en hyllning till detta fattiga kök kommer en ratatouille med ugnsbakade grönsaker som gratineras med tomatsås och chèvre
) Nu senast lagade vi till en ratatouille (nästan lika svårt att säga som att stava) som fick sej en dos grädde och ost innan den ugnsgratinerades, allt blir ju godare med grädde och ost eller hur