Pak choi “ångsteks” i olja med vitlök och ponzu (citrussmakande japansk soja – underbar. Saftig kyckling med fräsch citronsky, pak choi ångstekt med citrussmakande ponzu och rostad potatis med ramslökscrème – en härlig vårmiddag
ev lite soja för färgens skull, använd gärna tamarisoja som är glutenfri. -) Det fick bli en klassiker, pannbiff med brunsås men med en liten twist i form av kryddningen som blev ramslök
Pommesen får sig en fin dammning av telicherrypeppar, savoykålen extra kropp av vitlöksdoftande ramslök, och lime och chilikrydda och sen så klart fempepparsåsen som får dränka allt ihop
Och så ramslöken. Smaka av med salt, svartpeppar och möjligen en skvätt japansk soja. En stund in i intervjun kommer deras senaste förvärv, kocken Simon Averö, med fem påsar fyllda med just ramslök
2 msk glutenfri soja. 2 tsk flingsalt med ramslök - eller vanligt flingsalt och kanske någon örtkrydda. 2 tsk pesto med ramslök. 2 msk glutenfri soja. 2 tsk flingsalt med ramslök. 2 tsk pesto med ramslök
Såsen gör du i stekpannan, ta ut biffarna och tillsätt grädde, fond, maizena, salt, peppar och lite soja, i med biffarna igen så dom får gå klart och gotta till sig
Jag tål inte riktigt vitlök och använder flingsalt med ramslök/wild onion men du kan om du vill stoppa ner vitlök i skårorna/lägga hela vitlöksklyftor runt köttet istället
Ruccolasås med smak av italienska kryddor och ramslök. För laktosfria såser byter du bara ut crème fraiche och gräddfil mot laktosfria alternativ, och för helt mjölkfria använder du något mjölkfritt alternativ som du tål, förslagsvis av havre eller soja