Läskande, läskande, läskande. Precis vad som behövs så här när sommarvärmen kryper tillbaka igen. Enklare lemonad kan man knappast göra och det enda som behövs är tillgång till rabarber
Skölj och skiva rabarbern tunt (skala inte). Koka upp med vatten tills den går sönder, ca 10 minuter. Sila saften, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt socker, citronsyra och saften från pressad citron
2 dl koncentrerad lemonad som ger cirka 1 liter färdig dryck. 3 - 4 rabarberstjälkar cirka 300 g 1 citron 1½ dl vatten 2 dl strösocker Skölj rabarber och citron väl
Innan Midsommar så gjorde jag en rabarberlemonad då Björn har rabarber på sin gård och jag kan tycka att den här lemonaden blir godare desto längre den får stå och dra
Denna enkla rabarberlemonad gjorde vi förra veckan när det började komma upp mycket rabarber på kolonilotten och vi behövde fixa något att ge som tack-present till pedagogerna på förskolan inför sommaravslutningen
Rabarberlemonad har jag ju gjort tidigare, även rabarbercurd samt rabarber- och vaniljcheesecake. Några dagar in i maj tänkte jag berätta en härlig nyhet