Ta en jalapeño-skiva åt gången och smaka av för att kontrollera att det inte blir för starkt. Jag är den första värden – och den första råvaran är rabarber
Jag färgar min vita t-shirt rosa av rabarbersaft och mina svarta jeans har efter köksbestyren och flyttlådorna färgats rosagrå i något slags kamouflerande mönster
Låt dig inspireras till att laga en egen vegetarisk på temat rätt på temat (vegansk eller lakto-ovo exklusive löpe), och lägg sen upp receptet på din blogg eller din instagram under hashtaggen #månadensgröna
Efter en liten skafferirensning gav jag dock mig i kast med månadens tema och låt mig presentera doftande potatis- och quinoabullar med en härlig citronyoghurt (jag använder sojayoghurt)
En steg-för-steg-guide i bilder kommer nedan – receptet dyker upp i slutet. Jag – rent teoretiskt borde väl jag göra det, men jag har drabbats av akut cooking-fatigue
Börja med att hetta upp olja i en stekpanna och stek quornbitar, en halv 300-gramspåse ungefär. Finhacka 1-2 vitlöksklyftor samt klyfta små plommontomater. Häll ned morot- och fänkålsskivorna och fräs mjuka, ca 5-10 min
Under januari är det Julia, som huserar (och briljerar) på Tuvessonskan, som är värd så det är i hennes inlägg du ska lämna ditt bidrag - som under januari går under temat billig vardagsmat
Ett tema rätt så fritt för tolkning med andra ord, och på ovanstående bild ser ni min myyyyyyysiga bön- & grönsaksgryta med smak av kaffe och kakao som jag skapade på temat
Megakrämig soltorkad tomat-carbonara. Fyllningen i den här rätten går förresten att byta ut till valfri vego-bolognese så länge den inte innehåller allt för mycket vätska – förutsatt att du ej är sugen på en vattnig paj
Jag tyckte att vi även skulle tillsätta lite av våra egenodlade rabarber. Det var en ren chansning att kombinera tomaterna med rabarber, men de passar verkligen otroligt bra ihop
Halloumi- och morotsbiffar med tzatziki och ajvarbulgur. Halloumi- och morotsbiffar. Hetta under tiden upp olja i en stor stekpanna med non-stick beläggning
Kärnorna kan vara mogna och intensivt rosa-röda oavsett om skalet är mörkrött eller ljust. Jag köper oftast två-tre granatäpplen för att vara säker på att det blir bra
-Annie. Lämna in ditt kål-bidrag hos månadsvärden Tina (som bloggar på Grönt varje dag) innan den 25. 2-3 port om det är ensamt tillbehör, eller 6-8 bufféportioner. 1 msk röd- eller vitvinsvinäger. 2-3 port. 6-8 bufféportioner. 1 msk röd- eller vitvinsvinäger
Man får gärna också använda #månadensgröna så att vi hittar och kan re-posta bidrag. Om vi ska prata förhållning, så tänker vi oss lakto-/ovo när vi pratar ”vegetariskt”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.