Hej,. Vilken värme vi har alltså. Underbart – tänk att sommaren snart är här. Nu när det är varmt är det ju extra viktigt att dricka mycket och därför passar det ju perfekt att använda rabarber som ploppat upp nu till en smaskig, svalkande dryck
Läskande, läskande, läskande. Precis vad som behövs så här när sommarvärmen kryper tillbaka igen. Enklare lemonad kan man knappast göra och det enda som behövs är tillgång till rabarber
Skölj och skiva rabarbern tunt (skala inte). Koka upp med vatten tills den går sönder, ca 10 minuter. Sila saften, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt socker, citronsyra och saften från pressad citron
Nu är sommaren här och när det är såå där varmt och skönt ute så att man blir alldeles klibbig så är det så otroligt gott med något svalkande att dricka
Rabarber och ingefär lemonad - läskande god. Åh alla dessa kokböcker. Varje gång jag är på biblioteket, inte så jätte ofta, men kanske 2 gånger per månad, så hittar jag nya kokböcker som får följa med mej hem
Jag satt och spekulerade lite på vad jag skulle göra med rabarbern som växer så det knakar. Här på bloggen har vi tidigare skrivit om rabarberlemonad, rabarberkompott, rabarbersaft, rabarberpaj, rabarbermarmelad och rabarberchutney
Innan Midsommar så gjorde jag en rabarberlemonad då Björn har rabarber på sin gård och jag kan tycka att den här lemonaden blir godare desto längre den får stå och dra
Recept. syss. sön, 2013-07-07 21. 29. 30min. (0). Skiva rabarbern samt skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg i en gryta tillsammans med Citronsaften, socker och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.