Kokt och avsvalnad pennepasta som fyller en rejäl gratängformCa 250 g gorgonzola i bitarSkivad röktskinka i strimlorFörvälld broccoliSkivad purjolökSalt och pepparPaprikapulverOreganoLagrad och riven hårdostGör så här
Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Strö över skinkan eller kasslern. Lägg broccolin i en ugnsform. Koka broccolin i saltat vatten 10 minuter. 3 broccolibuketter eller 1kg fryst. Ca 400 g kassler el röktskinka i tärningar
Skiva upp avocado, soltorkade tomtater, lök samt skinka och blanda med grönsaksqionoan. Skär morot och broccoli till mindre bitar och ha ner den i quinoan när det är 10 minuter kvar på koktiden. 1 broccolihuvud (250g). 200g rökt skivad skinka
Det går också bra att lägga till andra grönsaker som till exempel broccoli. Skär skinkan i strimlor. Varva purjolök, morötter, persilja, skinka, salt och oregano i en ugnssäker form
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Strö skinkan över broccolin. Häll äggstanningen över broccoli och skinka. 150 g röktskinka, tärnat. 400 g broccoli, i bitar. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 1 minut. 150 g röktskinka. 400 g broccoli
Skär röktaskinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Mannen hade lagat en supersmarrig skink och broccolipaj. 150 g röktskinka 250 g broccoli 1 röd paprika 4 ägg 2 dl matgrädde 1 mozzarella ost 1 dl riven lagrad ost salt peppar Gör så här. Sätt ugnen på 200 grader Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen Tryck ut degen i en pajform eller annan ugnsfast form Lägg broccolibuketter, tärnad skinka och hackad paprika i skalet Smula sönder mozzarellan och blanda med den rivna osten Strö över blandningen i pajskalet Blanda samman äggstanningen salta och peppra, man kan vara generös med peppar då men ej kryddat pajen i övrigt Slå över stanningen över resten av fyllningen Grädda i 45-50 minuter 150g margarin. 150 g röktskinka. 250 g broccoli