Rökig aioli recept

Kycklingburgare med rökig limeaioli

Kycklingburgare med rökig limeaioli

Aioli. Servera burgarna tillsammans med skivor av stekt bacon, avokado, ananas, rödlök, sallad eller vad ni gillar och den goda aiolin
Spansk kycklinggryta med rökig paprika och tomat

Spansk kycklinggryta med rökig paprika och tomat

Blanda aiolin genom att ha äggulor, senap, citronsaft och riven vitlök i en skål. Aioli. Stek först kycklingen, skinnsidan först i en stekpanna med höga kanter eller en gryta, skiva lök och paprika under tiden
50 st tips på tillbehör till grillat!

50 st tips på tillbehör till grillat!

Mitt bästa tips är att blanda phiadelphiaost och rökig BBQ sås till kött och hamburgare. Grillade majskolvar med Lindalhs nya aioli det är super gott
Mys med fondue

Mys med fondue

en rökig stark ostsås, aioli på créme fraiche (här hittar ni mitt recept på riktig aioli) och så testade jag det bästa receptet på hemgjord bea
Pulled pork burgare

Pulled pork burgare

Gjorde ju Sloppy Joes härom dagen, köttfärsröra i hamburgerbröd, och kom att tänka på att jag även har ett recept på pulled pork burgare med god aioli och tomatsalsa
Emulsion på sötpotatis

Emulsion på sötpotatis

Du kan välja en mildare smaksättning med bara citron – jag använde min emulsion till en rådjurssadel och ville ha den lätt rökiga smaken med viss hetta som komplement till min rätt

Grillade burgare

Grillade, rökiga burgare. salsa, aioli, grönsaker, "cheddarost" och rostade sötpotatischips. Trots att veckan enbart bestod av tre arbetsdagar var det ändå skönt när klockan slog 15
Grillade fläskspett

Grillade fläskspett

Rökig paprikasås. Naanbröd, tortilliabröd, grönsaker och kanske lite aioli. Från senaste numret av Allt om mat har jag redan tillagat, eller inspirerats, av flera recept

Moule frites med rökig aioli

Börja med aiolin, som du gärna kan göra kvällen innan. Ät musslorna och pommes fritsen med händerna, doppa i aiolin och ladda upp med servetter
Mmm, så gott, Pulled pork burgare

Mmm, så gott, Pulled pork burgare

Köttet fyllde jag sedan stekta hamburgerbröd med, tillsammans med tomatsalsa och limeaioli. Pulled pork1,2 kg fläskkaré i bit3 dl BBQ sås med lite rökig smak2 dl vatten3 msk oxfondSaltPepparChilipulverPaprikapulver2 gula lökar (klyftade)2 vitlöksklyftor (delade) Gör så härTvätta köttbiten i kallt vattenKrydda med salt, peppar, paprika och chilipulverBadda in ordentligt runt omLägg karrén i en ugnstålig gryta tex en stek eller lergryta. Lägg i löken / vitlökenBlanda BBQ sås, vatten och fond och häll över köttetSätt in grytan med lock på i ugnen ca 9 timmar på 110 grader Köttet ska falla sönder i trådar, då är det klartTomatsalsa200 g körsbärstomater (delade i 4 delar)1/2 rödlök (hackad)1 lime (rivet skal)1/2 dl färsk hackad persiljaSaltPepparGör så härBlanda ihop alla ingredienserna i en bunke LimeaioliStor sats 2 pressade vitlöksklyftor1 msk limesaft1 msk dijonsenap1 helt ägg2 dl neutral rapsolja1 tsk rivet limeskalSaltPeppar  Gör så härAlla ingredienser ska hålla samma temperaturLägg alla ingredienser i en hög skål och och sätt ner stavmixern i bottenKör tills aiolin gått ihopAiolin kan förvaras 1 vecka i kylskåpTill servering är ca 2 msk/portion lagomStek hamburgerbröden i en stekpanna med smör tills de fått en fin ytaLägg sallad, aioli, pulled pork och tomatsalsa i bröden 1,2 kg fläskkaré
Pulled pork på tortillabröd

Pulled pork på tortillabröd

  Vi använde Santa Maria Hickory Sauce och den tyckte vi var för rökig. Limeaioli. Så ta gärna en lite mindre rökig sås
Hemslagen majonnäs

Hemslagen majonnäs

Använd den som den är eller smaksätt med örter, wasabi, soja, apelsin, vitlök (för en aïoli), saffran, chili, rökigt paprikapulver, ramslök, nässlor…
Ny blommar kålen

Ny blommar kålen

De gjorde "Cauliflower fritters with roast farlig and paprika aioli". Blomkålsfritters med rökig vitlöks och paprikamajoCa 6 portioner (receptet kan halveras)1 blomkålshuvud3 ägg3 äggvitor2 dl mandelmjöl2 msk hackad persilja2 tsk fiberhusk200 g riven parmesanost3 äggulor 3 dl rapsolja1 hel vitlök1 tsk paprikapulver 2 tsk vit balsamvinäger1-2 droppar rökextrakt Salt och pepparDela blomkålen i små buketter