Blanda aiolin genom att ha äggulor, senap, citronsaft och riven vitlök i en skål. Aioli. Stek först kycklingen, skinnsidan först i en stekpanna med höga kanter eller en gryta, skiva lök och paprika under tiden
Gjorde ju Sloppy Joes härom dagen, köttfärsröra i hamburgerbröd, och kom att tänka på att jag även har ett recept på pulled pork burgare med god aioli och tomatsalsa
Du kan välja en mildare smaksättning med bara citron – jag använde min emulsion till en rådjurssadel och ville ha den lätt rökiga smaken med viss hetta som komplement till min rätt
Grillade, rökiga burgare. salsa, aioli, grönsaker, "cheddarost" och rostade sötpotatischips. Trots att veckan enbart bestod av tre arbetsdagar var det ändå skönt när klockan slog 15
Rökig paprikasås. Naanbröd, tortilliabröd, grönsaker och kanske lite aioli. Från senaste numret av Allt om mat har jag redan tillagat, eller inspirerats, av flera recept
Köttet fyllde jag sedan stekta hamburgerbröd med, tillsammans med tomatsalsa och limeaioli. Pulled pork1,2 kg fläskkaré i bit3 dl BBQ sås med lite rökig smak2 dl vatten3 msk oxfondSaltPepparChilipulverPaprikapulver2 gula lökar (klyftade)2 vitlöksklyftor (delade) Gör så härTvätta köttbiten i kallt vattenKrydda med salt, peppar, paprika och chilipulverBadda in ordentligt runt omLägg karrén i en ugnstålig gryta tex en stek eller lergryta. Lägg i löken / vitlökenBlanda BBQ sås, vatten och fond och häll över köttetSätt in grytan med lock på i ugnen ca 9 timmar på 110 grader Köttet ska falla sönder i trådar, då är det klartTomatsalsa200 g körsbärstomater (delade i 4 delar)1/2 rödlök (hackad)1 lime (rivet skal)1/2 dl färsk hackad persiljaSaltPepparGör så härBlanda ihop alla ingredienserna i en bunke LimeaioliStor sats 2 pressade vitlöksklyftor1 msk limesaft1 msk dijonsenap1 helt ägg2 dl neutral rapsolja1 tsk rivet limeskalSaltPeppar Gör så härAlla ingredienser ska hålla samma temperaturLägg alla ingredienser i en hög skål och och sätt ner stavmixern i bottenKör tills aiolin gått ihopAiolin kan förvaras 1 vecka i kylskåpTill servering är ca 2 msk/portion lagomStek hamburgerbröden i en stekpanna med smör tills de fått en fin ytaLägg sallad, aioli, pulled pork och tomatsalsa i bröden 1,2 kg fläskkaré
De gjorde "Cauliflower fritters with roast farlig and paprika aioli". Blomkålsfritters med rökig vitlöks och paprikamajoCa 6 portioner (receptet kan halveras)1 blomkålshuvud3 ägg3 äggvitor2 dl mandelmjöl2 msk hackad persilja2 tsk fiberhusk200 g riven parmesanost3 äggulor 3 dl rapsolja1 hel vitlök1 tsk paprikapulver 2 tsk vit balsamvinäger1-2 droppar rökextrakt Salt och pepparDela blomkålen i små buketter