Rök ditt bacon i klotgrillen
www.galdur.se
www.galdur.se

Rök ditt bacon i klotgrillen

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gr saltat sidfläsk
  • rökspån gärna äpple eller al

Beskrivning

    Låt fläsksidan torka i kylen i 12 timmar. Röken fastnar inte på en blöt yta
    En liten rök som räcker bra till för hemmabruk inköpt på Extreme Food i Göteborg.
    Jag tänder röken på kvällen och tar in det rökta på morgonen

    1. Fyll på spån och se till att röklådans spiral inte är täckt
    2. Öppna grillens bottenventil helt och ventilen på locket till en liten springa
    3. Tänd på spånen med ett värmeljus och du har en bränntid på ca 8 timmar

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.