Bryn strutsfilén runt om i smöret. Krydda. Lägg i en eldfast form, häll på kalvfonden och ställ in i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 67 grader
Och en rödvinssås med karljohansvamp samt ugnsbakade rotfrukter. Rödvinssås med karljohan, 2 portioner. lammbog, lammstek, rödvinssås med karljohan, roast potatoes, saftig stek 4 rosmarinkvistar 2 vitlöksklyftor, hela
Rödvinsbrässerad högrev med potatismos, rödvinssås och ugnsrostade rotfrukter. Då har vi firat nyår. Vi hade gäster från både Östergötland och Stockholm
50 g Rödvinssås pulver (blåband). Stek köttet i lite smör och lite salt till den är genomstekt. Blanda obs hälften av alla pulversåser i varje vit förpackning enligt manual, fast hälften av smöret som står och ersätt viss mjölk med grädden 2,5 dl
Recept. hurley. tors, 2013-10-17 20. 07. 15min. (0). stek hackad lök och vitlök i fett/olja. Häll i rödvin och låt koka i ca 5 min, tills hälften är borta
Vild rödvinssås. Sätt ugnen på 125º. Klappa in köttet med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet runt om så att det får en fin stekyta
Ryggbiff serverad med brynta champinjoner, schalottenlöksky & rostad mandelpotatisLakritsgelé med vanlijparfait, havstornsorbet med saltrostade vaniljstängerGrillad älgentrecote med picklade lökar, färskost smaksatt med brynt lök, krispiga lökringar och en rosmarinkryddad rödvinssås & en potatiskakaHjortron serverad med gelé, mynta, mousse, glass & krispigt chokladbrödHelstekt reninnanlår serverad med rödvinssky smaksatt med älgchoritzo och sesamfrön samt sesampanerad madelpotatisAv allt det jag åt måste jag säga att renen var den godaste och rekommenderar starkt om ni är i Idre fjäll någon gång att äta på PW kök
L'Hereu de Raventós i Blanc Brut Nature (nr 7776) 99 krTimjanstekt kalv med svartvinbärskyHär får svarta vinbär agera ”vin” som i en traditionell rödvinssås
Oxfilé med gräddkokt kål, murklor och rödvinssås Ingredienser600 gr oxfilé i bit. Gräddkokt kål och murklor5 dl grädde1 stjärnanis4-500 gr savoj- eller spetskål1 burk murklor (100 gr avrunnen vikt)1 finhackad schalottenlökRödvinssås100 gr rotselleri1 liten morot1 liten rödlök2 vitlöksklyftor1 msk chilisås2 msk olivolja1 dl balsamvinäger3 dl rödvin2 msk konc kalvfond4 dl vatten2 msk rödvinbärsgelé1 msk Maizena1 msk smörGör så härSåsGör såsen dagen innan
Jag gör den här med min vanliga rödvinssås som bas och tillsätter helt enkelt bara blåbären. Så har vi då kommit till varmrätten i vår lilla serie "2012 års nyårsmeny"