4 550 g rödingfilé 1/2 tsk lemon- pepper och dillkrydda 200 g färskost 2 dl finriven Västerbottensost 200 g svamp (t ex champinjoner eller kantareller) 1/2 dl finskuren gräslök Till servering potatismos kokt broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Imorgon lördag 15 juni kan du få provsmaka deras nya kex smaksatta med Västerbottensost om du tittar förbi på Ecocaféet på Storgatan i Östersund, där finns jag mellan 11-16 och signerar mina kokböcker. 150 g rökt eller gravad lax, regnbåge, röding eller öring. 150 g rökt eller gravad lax, regnbåge, röding eller öring
Putsa rödingen och skär i portionsbitar, salta och peppra. Koka grädden till hälften, riv Västerbottensost fint och lägg i mixerkannan, häll på den varma creme dubbeln och mixa ihop
Putsa rödingen och skär i portionsbitar, salta och peppra. Koka grädden till hälften, riv Västerbottensost fint och lägg i mixerkannan, häll på den varma creme dubbeln och mixa ihop
Ett annat bra trick är att dra i ryggfenan, när du får den i handen är rödingen klar. 2 st rödingar. 1 dl västerbottensost. 2 st rödingar à 600–700 g salt smör Gurksalsa 1 st gurka 1 tsk salt 1 st citron det yttersta gula skalet finrivet 2 msk pressad citron 0. 5 dl mjölk varm 2 msk smör 1 dl västerbottensost riven salt och nymalen svartpeppar gräslök finskuren
körvel eller persilja limeklyftaSkölj och torka av rödingfiléerna. 200 g rödingfilé. 12 dl västerbottensost. 1200 g rödingfilé 2 msk strösocker 2 msk salt 5 st vitpepparkorn krossade Sås. 2 dl västerbottensost 1 st ägg 3 msk vispgrädde 0. 1Skär rödingfiléerna i småbitar och vänd ner dem i löjromssåsen. 1Lägg upp en bit ljummen paj på tallrik tillsammans med en stor sked av den såsiga rödingen