Gravad röding i löjromscrême
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g rödingfilé
  • 12 msk strösocker
  • 12 msk salt
  • 15 st vitpepparkorn
  • 10.5 dl gräddfil
  • 10.5 dl crème fraîche
  • 11 msk vispgrädde
  • 12 msk löjrom
  • 10.5 msk gräslök
  • 1 vitpeppar
  • 12 dl västerbottensost
  • 11 st ägg
  • 13 msk vispgrädde
  • 10.5 krm vitpeppar
  • 1 körvel
  • 1 limeklyfta
  • 1200 g rödingfilé 2 msk strösocker 2 msk salt 5 st vitpepparkorn krossade Sås: 0.5 dl gräddfil 0.5 dl crème fraîche 1 msk vispgrädde 2 msk löjrom 0.5 msk gräslök finskuren vitpeppar nymalen Paj: 2 dl västerbottensost 1 st ägg 3 msk vispgrädde 0.5 krm vitpeppar Garnering: körvel eller persilja limeklyftaSkölj och torka av rödingfiléerna. Blanda socker, salt och vitpeppar. Strö blandningen på filéernas båda sidor och klappa in lätt med knytnäven. Lägg filéerna på varandra med plastfolie över. Sätt i kylskåpet minst ett dygn.
  • 1 Sås: Blanda gräddfil, crème fraîche, grädde, löjrom och gräslök. Smaka av med peppar.
  • 1 Skär rödingfiléerna i småbitar och vänd ner dem i löjromssåsen. Späd med lite grädde om såsen är för tjock.
  • 1 Paj: Riv osten på rivjärnets grova sida. Blanda med ägget. Vispa grädden till mjukt skum. Rör ner grädden i ostsmeten och krydda med peppar. Bred ut smeten i en rund form med raka kanter, diameter 12-14 cm. Grädda mitt i ugnen i 225 grader tills pajen fått färg.
  • 1 Lägg upp en bit ljummen paj på tallrik tillsammans med en stor sked av den såsiga rödingen. Garnera med körvelblad och limeklyfta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.