Låt det koka ihop lite och rör sedan ner messmör och ev lite mer buljong efter egen smak. Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs
Häll i grädde och messmör. 4 portioner4 rödingfiléer a 120 g, putsade och urbenade eller 2 helt urtagna rödingar, a ca 700 g1 bananscharlottenlök, finhackad10 g smör2 dl vispgrädde1 msk messmör1/2 kruka dill, hackadSaltFräs löken i smöret några minuter. 4 rödingfiléer a. 2 helt urtagna rödingar, a ca. 1 msk messmör
(vi gjorde fyra små foliepaket) Blanda grädde och messmör, salt och peppar och häll över fisken. Egentligen hade jag tänkt mig att grilla hel fisk denna gång men när maken kom hem med rödingfiléer och kylen var full av kokt potatis ifrån dagen innan så var foliepaket givet
Rör i messmör och gräslök. Stek rödingen på båda sidor ett par minuter, salta och peppra. Servera kokt eller pressad potatis till 4 rödingfiléer. 1 msk messmör
messmör. Rödingar. Stek rödingen i ugnen ca 20 min ös med vispgrädden på fisken. Den sky som blir av grädden, smöret och fiskbuljongen, koka ihop den och red den med ca 1 msk messmör
Rödingen. Messmörssås. Rödingfile ca. Hacka lök låt den fräsa tills den blivit mjuk, tillsätt vitt vin reducera till hälften tillsätt fiskfond, tillsätt grädde och messmör helst brunt skivbart, smaka av med salt peppar eventuellt dill