Sommarsallad med jordgubbar och basilika. På menyn hade vi nypotatis, stekt röding, sommarsallad med jordgubbar och så en lätt dillsås med citron, så gott
röding, en hel liten filé/person eller ½ om filéerna är något större. Salta och peppra rödingfiléerna (gnid gärna in salt i skinnsidan för ett knaprigare skinn)
När jag började att laga tarteletten i lördags seneftermiddag visste jag inte att jag skulle få ett sms med invit om middag tillsammans hos vänner men en god paj funkar till det mesta ju och i lördagskväll agerade tillbehör till stekt röding
Där låg nämligen ett gäng fina rödingfiléer. Där fiskar man sik och röding, och otaliga är gångerna då jag fått kila ned till Feskeboa med en femtilapp på fickan för att köpa middag till familjen
På midsommardagen hade vi fått ett par fina nyfångade rödingar (tror jag i alla fall att det var). Till detta serverades potatissallad, thaibasilikasås samt en extra klick citronsmör på fisken
Om man byter ut rödingen mot lax, får man lägga på ytterligare några minuter. 0,5 rödingfilé, skinn och ben borttagna. 1 msk crème fraiche tomat/basilika. Lägg på grillen i ca 12-15 minuter, 15 minuter om rödingfilén är lite tjockare. 0,5 rödingfilé, skinn och ben borttagna. 1 msk crème fraiche tomat/basilika
Vi åt den till grillad röding som jag marinerat i - ouzo. En svag "lakritssmak" som passade bra till salladen som innehöll thaibasilika - som också har en lakrtitston