Fiskdiskarna är fulla med färsk fisk och då måste man ju passa på. kantareller. Sökte på olika franska siter om tips om hur man skulle göra och jag blev väldigt nöjd med mitt resultat men lite ont i armen kanske
Stek kantarellerna och kräftstjärtarna i smör. Här kommer ett fiskrecept med höstsmaker. Jag tycker om att servera potatismos med fisk, det tar bort den lite torra smaken fisk kan ha ibland
smörstektakantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Detta skogens gula guld som smakar så underbart i stuvningar, pajer och smörstekt på rostat bröd…
Anrätta potatisen enligt mitt recept på råstekt potatis med lök. Peppra med svartpeppar, salta lätt. Borsta och dela kantarellerna i fyra delar, skär av några mm på foten och lägg i torr het panna
SMÖRSTEKTAKANTARELLERMED PERSILJA. Servera den smörstekta svampen på en bit rostat/stekt bröd. Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja
Garnera med persilja. Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen. Smaka av med senap efter egen smak, peppra och salta eventuellt – tänk på att senapen saltar
Krydda med salt och peppar. 4 dl färska gula kantareller. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Jag smörstektekantareller som jag tillsammans med chevréost la på baguetter, skurna i skivor. Stek kantarellerna och löken i smör och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.