Skala potatis, morötter, palsternacka och rotselleri och skiva dem samt tärna dem. Servera rödbetssoppan med skålar av gräddfil, hackad bladpersilja samt strimlad saltgurka
Ingredienser 250 g skalade rödbetor 75 g morot 50 g rotselleri 100 g vitkål 1 rödlök ½ msk olivolja 6 dl grönsaksbuljong ½ msk balsamvinäger salt och peppar 2 msk turkisk yoghurt, ev
100 g rotselleri. 0,5 kg färska rödbetor 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 st rödlökar 2 st morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsakbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 st vitlöksklyftor 3-4 st kvistar färsk timjan 3 st lagerblad salt och peppar smör eller olivolja till stekning Bladpersilja och gräddfil till garnering
Borsjtj - rysk rödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare. El Ingredienser 7 rödbetor 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
I Linas matkasse som kommer på söndag ska det finns råvaror till en rödbetssoppa, halloumibiffar med sötpotatisklyftor och ärtcurry med ägghalvor och couscous
Rysk rödbetssoppa så kallad "Borsjtj". Recept på Borsjtj för 4 personer 400 g rödbetor 1 gul lök det vita från purjolökar 200 g vitkål 200 g morot 100 g rotselleri 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 liter grönsaksbuljong salt och vitpeppar créme fraiche persilja eller färsk timjan Så här gör du. 100 g rotselleri
1 klyfta rotselleri. Ansa rötter och kål och riv grovt eller finstrimla i matberedare. Koka upp buljong, vinäger och timjan, lägg i allt det rivna och sjud soppan under lock i 8-10 minuter
1 bitar rotselleri. Skala rotsaker, lök och potatis. Grovriv allt med matberedarens rivskiva. Lägg rivet i en kastrull tillsammans med vatten och buljongtärningar