Rödbetssoppa rotselleri recept

Rödbetssoppa Borsjtj utan kött vegetarisk

Rödbetssoppa Borsjtj utan kött vegetarisk

Skala potatis, morötter, palsternacka och rotselleri och skiva dem samt tärna dem. Servera rödbetssoppan med skålar av gräddfil, hackad bladpersilja samt strimlad saltgurka
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Ingredienser 250 g skalade rödbetor 75 g morot 50 g rotselleri 100 g vitkål 1 rödlök ½ msk olivolja 6 dl grönsaksbuljong ½ msk balsamvinäger salt och peppar 2 msk turkisk yoghurt, ev
Rödbetssoppa på ryskt vis

Rödbetssoppa på ryskt vis

1 bitar rotselleri. Skölj kött och ben och lägg i en stor kastrull. Häll på vatten, koka upp och sjud cirka 10 minuter
Rödbetssoppa med mandel

Rödbetssoppa med mandel

Skala och grovriv morot, rotselleri, palsternacka och rödbetor. 300 g rotselleri. Skala och finhacka löken
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

100 g rotselleri. 0,5 kg färska rödbetor 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 st rödlökar 2 st morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsakbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 st vitlöksklyftor 3-4 st kvistar färsk timjan 3 st lagerblad salt och peppar smör eller olivolja till stekning Bladpersilja och gräddfil till garnering
Borsjtj – rysk rödbetssoppa och grillad smörgås

Borsjtj – rysk rödbetssoppa och grillad smörgås

Borsjtj - rysk rödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare. El Ingredienser 7 rödbetor 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Medan ärtsoppan kokar

Medan ärtsoppan kokar

I Linas matkasse som kommer på söndag ska det finns råvaror till en rödbetssoppa, halloumibiffar med sötpotatisklyftor och ärtcurry med ägghalvor och couscous
Rödbetssoppa och piroger

Rödbetssoppa och piroger

Skala och skär rödbetorna och rotsellerin i mindre bitar. Rödbetssoppa med hemgjorda lammfärsfyllda piroger
Rykande het Borsjtj...

Rykande het Borsjtj...

Rysk rödbetssoppa så kallad "Borsjtj". Recept på Borsjtj för 4 personer 400 g rödbetor 1 gul lök det vita från purjolökar 200 g vitkål 200 g morot 100 g rotselleri 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 liter grönsaksbuljong salt och vitpeppar créme fraiche persilja eller färsk timjan Så här gör du. 100 g rotselleri

Rödbetssoppa

1 bit rotselleri ca 50g. Spara en av rödbetorna till senare. Skala rotsakerna och löken. Skär rotsakerna i fina strimlor eller riv grovt på rivjärn

Rödbetssoppa

1 klyfta rotselleri. Ansa rötter och kål och riv grovt eller finstrimla i matberedare. Koka upp buljong, vinäger och timjan, lägg i allt det rivna och sjud soppan under lock i 8-10 minuter

Rödbetssoppa med vita bönor

200 g rotselleri. 1 Skala och finstrimla rödbetor, potatis och selleri. Lägg strimlet i en kastrull, häll över vatten och lägg i buljongtärningar

Rysk rödbetssoppa med chorizo

1/2 rotselleri. Skala och skiva löken tunt. Finstrimla vitkålen, gärna med osthyvel. Fräs lök och kål blanka i matfettet en kastrull

Borsjtj rödbetssoppa med avokadoklick

1 bitar rotselleri. Skala rotsaker, lök och potatis. Grovriv allt med matberedarens rivskiva. Lägg rivet i en kastrull tillsammans med vatten och buljongtärningar

Rödbetssoppa med grillad korv

1 tråg (500 g) sopprotsaker (gul lök, palsternacka, rotselleri, morot). Skala rotsakerna och strimla dem fint i matberedaren

Rödbetssoppa med fläsk

Tillsätt rödbetor, morot, potatis och rotselleri. 100 g rotselleri. Fräs löken och fläsket i matfett. Häll på vattnet och buljongtärningarna