Häll över buljongen till den övre markeringen och toppa med kryddor och vin / vinäger. För att vara helt ärlig har jag funderat på att göra en rysk rödbetssoppa i årtionden men inte kommit till skott
Dagen efter värmde jag upp den sakta och "mosade" rödbetor och rotfrukter lite med en potatisstomp. Borsjtj - rysk rödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare
Riv alla grönsakerna, gärna med matberedare, spar dock en av de rivna rödbetorna. Till rödbetssoppa kan man servera ex piroger, men till vardags blir det oftast ett grovt bröd/knäckebröd
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Har testat detta receptet en gång förut, men det var innan jag började med denna bloggen. Skär köttet i fina strimlor och hetta upp det i lite kokspad från köttet (men inte i rödbetssoppa, då blir köttet rosagrått)
Skala och skär övriga grönsaker inklusive vitkålen i grova strimlor, gärna med hjälp av matberedare. Fräs alla grönsaker i en rymlig gryta tills de får färg i lite olja, vilket ger en mustigare buljong med fin färg
I dag har fru Mårtensson varit med sin väninna på en otroligt intressant föreläsning som handlade om något så intressant och spännande som Funktionell medicin
Servera med creme fraiche. 3 rödbettor medelstora. Börja koka i buljongen med lagerblad i ca 1 timme. Stekputtra rödbetor i matolja med tomatpuré och citronsaften ca 15 minuter. 3 rödbettor medelstora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.