Tillsätt salt, peppar och vinäger samt buljongen (eller vatten och buljongtärning). Servera rödbetssoppan med skålar av gräddfil, hackad bladpersilja samt strimlad saltgurka
Smaken ska vara syrlig rödbetorna står för sötman och buljongen för sältan. Häll på 1½ liter kokt vatten och buljongtärningarna. 2 tärningar köttbuljong
Sila eventuellt buljongen. Lägg dem i buljongen och koka med köttet i 1 timme. Lägg kål, lök och potatis i buljongen och koka dem mjuka cirka 15 minuter. Dela köttet i bitar och värm i cirka 1 dl av buljongen
Rödbetssoppa (ca 4 portioner). 2 tärningar grönsaksbuljong. Tillsätt vatten, buljong, lagerblad och låt allt puttra mjukt i ca 30 minuter. 2 tärningar grönsaksbuljong
Häll på buljong så det täcker. Rödbetssoppa för en liten armada. 1 jättebamsing till lök 1 burk syrade morötter (380g) 300 g av det hemrökta fläsket 1 msk hel kummin 1 msk paprikapulver 1 tsk mortlade svartpepparkorn buljong så det täcker salt
Häll i en kastrull, tillsätt vatten och buljongen. 750 g rödbetor 1 st gul lök 7 dl vatten 2 st grönsaksbuljong 2 dl grädde Citronsaft 1 msk honung Salt & svartpeppar Koka rödbetorna. 2 st grönsaksbuljong