Smula över fetaosten och strö över rödlök och persilja. 4 msk hackad bladpersilja. Sätt ugnen på 200°. Rosta rödbetorna ca 45 minuter eller tills de känns mjuka med en provsticka (går också att koka i kastrull på spisen i rikligt med vatten)
Örtiga bollar med smak av persilja & thaibasilika. Och en hemgjord massgod rödbetssallad till det. Servera med hemgjord rödbetssallad – gjord på 6-7 kokta rödbetor i bitar som blandas med 2-3 msk hemgjord örtaioli och lite kokosmjölk för rätt konsistens
½ dl hackad persilja. Vi käkade couscousen tillsammans med lite salladsost (typ feta), en klick hummus, en skvätt myntasås samt en smakrik marockansk rödbetssallad, som ni hittar receptet på längre ner på denna sida (recept på hummus och myntasås hittar du här och här)
toppa med lite persilja och nymalen peppar. 1 dl frysta gröna ärter1 normalstor morot, grovt riven1 syrligt äpple, grovt rivet1 normalstor saltgurka, småhackad (med det menar jag ungefär som rödbetsbitarna i rödbetssallad)1/2 gul paprika, småhackad10 cm purjolök, småhackadsalt & peppar1 dl majonnäs2 dl creme fraicheblanda ihop allt och låt stå i kyl en stund
Rödbetssallad. TabboulehDenna klassiska sallad från Libanon är gjord på bland annat quinoa och persilja och kan ätas som den är eller som tillbehör till någon annan rätt