Jag strör smulad fetaost eller chèvre över och toppar med en god balsamvinäger och olivolja. På sommaren tycker jag särskilt om att servera något gott kött eller fisk tillsammans med den här och några andra härliga grönsaker
1150 g fetaost el Apetina® vitost. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg färska rödbetor 1 färsk gul lök 4 dl rucola 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk flingsalt 150 g fetaost el Apetina® vitost 1 dl svarta oliverGör så här Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-30 min
Hacka persiljan och blanda med oljan och citronsaft av citronen. fetaost till garnering. Och nu när rödbetorna gallrades passade bra att göra en rödbetssallad
Skala dem genom att gnugga dem med händerna. Toppa med granatäppelkärnor och. garnera ev med dill. Koka rödbetorna mjuka i en kastrull med vatten, 30 min–1 tim beroende på storlek. Fördela rucola, rödbetor, smulad fetaost, valnötter och physalis på 4 tallrikar
lägg spenat/ ruccola i botten fyll på med skivad kokt rödbeta. Smula fetaosten och strö över nötterna. ca 5-6st medelstora rödbetor. 125g chevre eller fetaost. ca 5-6st medelstora rödbetor. 125g chevre eller fetaost
Mest blev det att jag kokade dem som tillbehör till isterband eller kalops, men en gång gjorde jag dem i ugnen med getost, honung och valnötter och så vid ett tillfälle gjorde jag denna sallad, som jag verkligen gillade
Lägg sedan upp dem i en skål, tillsätt havssalt och smula över fetaost. Rödbetssallad. Börja med att skala och skära upp både rödbetorna och sötpotatisen i mindre bitar