1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg färska rödbetor 1 färsk gul lök 4 dl rucola 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk flingsalt 150 g fetaost el Apetina® vitost 1 dl svarta oliverGör så här Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-30 min. Skiva löken tunt. Lägg större delen av rucolan och all lök på ett fat. Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i bitar. Häll över smör-&rapsolja och salt och blanda runt. Lägg dem på fatet. Strö över smulad ost, oliver och resten av rucolan.
Hacka persiljan och blanda med oljan och citronsaft av citronen. fetaost till garnering. Och nu när rödbetorna gallrades passade bra att göra en rödbetssallad
Hittade igår en förpackning med rödbetor men i andra färger. Jag hade hoppas på polkabetor med mera. Stek försiktigt valnötterna med kryddorna och lägg de till sist ovanpå
Lägg på tallrikar och garnera medfetaost och solroskärnor. Börjar bli ganska lat på dethär med att blogga, men som tur har jag en som får mig att skriva, och det är mamma
4 1 påse babyspenat 300 g färska rödbetor (skalade och skurna i klyftor) 2 dl bulgur 200 g djupfrysta gröna ärter 400 g rökt fläskfilé 200 g fetaost 2 msk vit balsamvinäger 4 msk olivolja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.