Rödbetor kesella recept

NORDISK BUFFE

NORDISK BUFFE

Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Proteinsmoothie med kaffe & spenat

Proteinsmoothie med kaffe & spenat

I den här smoothien har jag i kaffe som piggar upp lite (jag blir pigg av kaffe i alla fall) och spenat som bland annat innehåller nitrat-ett mineral som även finns i rödbetor, som ökar musklernas uthållighet
Ugnsbakad forell med pepparrotssås

Ugnsbakad forell med pepparrotssås

Koka rödbetorna mjuka. Riv pepparroten och blanda med creme fraiche och kesella. Skär rödbetorna i bitar och dra skalet av paprikorna
Rostad rödbetssoppa

Rostad rödbetssoppa

Skala rödbetorna och skär dem i fjärdedelar. Tillsätt rivet citronskal och kesella. Servera med solroskesella och toppa med färsk timjan och lite citronskal
Rödbetssallad – enkelt recept

Rödbetssallad – enkelt recept

12 dl inlagda rödbetor, fintärnade. 1250 g kesella. 1Blanda äpple, purjolök, rödbetor, kesella, pepparrot och rödbetslag
En pajig utmaning.

En pajig utmaning.

tillsätt rödbetorna och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt kesella och arbeta snabbt samman en deg
Augustimiddag

Augustimiddag

Rödbetor med skinka, valnötter och mozzarella. Vispa samman färskost, kesella och socker. Borsta rödbetorna rena, låt rotspets och lite blast vara kvar

Rödbetspaj med feta

Börja med att borsta rödbetorna och koka dem mjuka. Fördela feta och rödbetor. 1 dl kesella (10%). 700 g färska rödbetor. 1 dl kesella (10%). 700 g färska rödbetor
Ugnsbakad forell med pepparrotssås

Ugnsbakad forell med pepparrotssås

Koka rödbetorna mjuka och låt dem svalna. Riv pepparroten och blanda med crème fraiche och kesella. Skala och skär rödbetorna i bitar och lägg dem i en skål
Hackkorvsmakaronpanna

Hackkorvsmakaronpanna

Blanda rödbetorna med kesellan så röran blir jämt ljusröd. Finhacka gul lök och rödbetor. Stäng av plattan och rör ner kesellablandningen

Rödbetskeso

Blanda rödbetor, cornichoner och lök med keso och kesella. 100 g finhackade inlagda rödbetor. ½ dl kesella, 10 %, ev. 100 g finhackade inlagda rödbetor. ½ dl kesella, 10 %, ev