Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
I den här smoothien har jag i kaffe som piggar upp lite (jag blir pigg av kaffe i alla fall) och spenat som bland annat innehåller nitrat-ett mineral som även finns i rödbetor, som ökar musklernas uthållighet
Skala rödbetorna och skär dem i fjärdedelar. Tillsätt rivet citronskal och kesella. Servera med solroskesella och toppa med färsk timjan och lite citronskal
Rödbetor med skinka, valnötter och mozzarella. Vispa samman färskost, kesella och socker. Borsta rödbetorna rena, låt rotspets och lite blast vara kvar
Börja med att borsta rödbetorna och koka dem mjuka. Fördela feta och rödbetor. 1 dl kesella (10%). 700 g färska rödbetor. 1 dl kesella (10%). 700 g färska rödbetor
Koka rödbetorna mjuka och låt dem svalna. Riv pepparroten och blanda med crème fraiche och kesella. Skala och skär rödbetorna i bitar och lägg dem i en skål
Blanda rödbetor, cornichoner och lök med keso och kesella. 100 g finhackade inlagda rödbetor. ½ dl kesella, 10 %, ev. 100 g finhackade inlagda rödbetor. ½ dl kesella, 10 %, ev