Jag serverade även rivna rödbetor som stekts i olivolja med körvel och mynta till. Vackert rosaröda pannkakor på nötigt nyttigt god bovete och likaledes nyttig rödbetsjuice, serverade med en fluffig broccolimousse (vegansk) och en syrlig kräm med ingefära och citron
Till det åt vi kokt broccoli och ett gott bröd. Jag rostade några rödbetor, marinerade lite kikärtor och rörde ihop en kall sås med riven västerbottenost
Lämna tanken på broccoli som sönderkokt, lite grå och smaklös. BROCCOLI. Broccoli är jättegott, punkt. Håller ni med, eller kommer ni och tänka på de där sönderkokta broccolibuketterna man fick i skolmaten eller på lunchkrogen
Rödbetor och morötter med pumpafrön. 300 g broccolibuketter. 1, Koka broccolin eller tina om den är fryst. 2, Grovhacka broccoli och valnötter. 4, Blanda i broccoli och valnötter. 200 g rödbetor. 1, Skala och riv morötter och rödbetor. 300 g broccolibuketter. 200 g rödbetor
Så har ni något så fint hemma som en råsaftcentrifug så är det bara att köpa rödbetor och juica på. spenat, broccoli, stjälkselleri, kål och jordgubbar
Lägg broccolin i en smord ugnsfast form. Bred såsen över broccolin. Ansa och skär broccolin i långa bitar och koka den i lättsaltat vatten, ca 5 minuter
Vi serverade sedan denna matiga sallad med kokt broccoli, fetaostsås (se recept längre ner i detta inlägg) och focaccia smaksatt med lite vitlök, timjan och rosmarin (se recept här)
Lägg broccolin i en smord ugnsfast form. Bred såsen över broccolin. Ansa och skär broccolin i långa bitar och koka den i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. 250 g broccoli
Broccoli, morötter, palsternackor, förkokta rödbetor, blomkål (valet är helt fritt). Även rödbetorna kan du lägga ner samtidigt som blomkålen eftersom de redan är förkokta, inte så petigt dock