Till det bjöd jag på sötpotatisstrips och en coleslaw med rödbeta. Till efterrätt blev det mangoglass. Det är den absolut enklaste och snabbaste glass du kan göra och kräver bara tre ingredienser
Rödbeta. Det har varit så varmt så det har blivit en del glass och sen har det varit en massa kalas. Ekologiska grönsaker såsom gröna bladgrönsaker, rödbeta och kronärtsskockor samt "ogräs" såsom maskors, kirskål och nässlor
I bakgrunden skymtar också marängerna jag gjorde på äggvitorna som lämnade över från när jag gjorde glassen till efterrätt enligt ett recept från Etikett
När man satte kniven i den getostiga pajen var innanmätet alldeles rött av rödbeta. Nobelglassbombens kombo med choklad och lingon fungerade bra, men nästa gång ska jag komplettera med ett lager fin vaniljglass också
Med vispad grädde, vaniljkesella och glass till. Vegetariska läckerheter Ibland blir jag sugen på helt vegetarisk mat, som motvikt till allt kött och fisk jag äter i vanliga fall
som denna gången är just rödbeta. Ikväll suktar vi efter efterrätt, det står ju faktiskt en burk oöppnad dulche i kylen och glass finns det kvar i frysen
Frys sorbeten i glassmaskin. Forma vackra ägg av glassen med hjälp av en matsked som doppats i varmt vatten och servera denna trevliga vegetariska förrätt genast tillsammans med gon bröd och smör Rödbetssorbet