Pajen bestod av både blåbär och rödavinbär, har massor i kylen så passade på att rensa. Igår så fick jag denna superfina sifon av Kitchentime och tänkte att jag måste inviga den direkt så jag bakade en paj och sen hade jag en förpackning med vaniljvisp hemma som det verkligen var dags att använda men jag måste ha gjort fel för det var inte så "vispat" "krämigt" utan rann mer
Vi åt med vaniljvisp men fungerar säkert minst lika bra med vaniljsås eller vaniljglass. 10-12 dl frysta bär (blandade hallon med en färdig bärmix från Lidl som innehåller röda och svarta vinbär, blåbär, hallon och björnbär)½ vaniljstång1-2 krm vaniljsocker2 msk maizena majsstärkelse1 dl strösockerSätt ugnen på 200 garder
En klick grädde/vaniljvisp till är nog inte heller fel men det behövs verkligen inte. 75g smör/margarin3 dl socker2 ägg3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver4 tsk vaniljsocker1,5 dl filmjölk eller gräddfil1 dl rödavinbär 1 dl hallon50g riven mandelmassaSätt på ugnen på 175 grader
Och oj vad förvånad jag blev när han kom in och hade plockat en liter rödavinbär. Man behöver ingen glass eller vaniljvisp till för den är väldigt krämig i sig själv
jag använde jordgubbar, rödavinbär och hallon. Vispa grädde och vaniljvisp i varsin bunke. Jag tog halverade jordgubbar, rödavinbärsklasar och färska hallon
vaniljvisp, antingen Valios laktosfria eller Oatleys tycker jag smakar bäst. Albin hade kalas nyligen och då gjorde jag bland annat en paj med rödavinbär
I frysen hittade jag en burk med rödavinbär som tog upp plats och då måste man ju baka, eller hur. Servera kakan som den är eller med glass, grädde, vaniljvisp eller något annat gott
Rensa vinbären. Häll det över vinbären och blanda. Rensa vinbären. Häll det över vinbären och blanda. 1 1/2 l rödavinbär. Vispa 5 dl grädde, blanda i en burk kondenserad mjölk, VIPS så har ni en fluffig vaniljvisp. 1 1/2 l rödavinbär