Efter att ha blivit tvingad av Sixten att slaviskt följa receptet när vi lagade detta ihop första gången, har jag nu ändrat receptet lite och förutom spenat även tillsatt banan
Därför har jag idag tagit tillfället till att göra just två varianter av "det allra bästa nyttiga brödet" där det ena är ett äpple-och kanelbröd, och det andra ett banan-och mesquitebröd
Igår så åt jag pannkakor till lunch, det var rester sen någon dag tillbaka och tänk att rester kan bli så gott med nutella, banan, clementiner och granatäpple
Grymt gott nybakt med en klick smör men även med kokt ägg/stark ost/hummus/mosad avokado & chiliflakes/jordnötssmör & banan/keso & kalkon etc… Min version av filmjölkslimpa
Nu ska vi vara på banan igen, så lite tid så mycket gott som det ska skrivas om. 120 gram rågmjöl (ca 2 dl). Strö på lite rågmjöl och täck med en handduk och låt jäsa i ca 30 min. 120 gram rågmjöl (ca 2 dl)
Nästa gång blir det fan choklad och banan på. Deg 2 dl rågmjöl 5 dl vetemjöl special 2,5 dl fingervarmt vatten 25 gram jäst 1 tsk salt Lös upp jästen i vattnet. 2 dl rågmjöl
Ett recept för de bananer du glömt att äta upp som de blev alldeles brunsvarta i skalet. Blanda ihop keso honung och bananer gärna med mixer så du slipper stora kesoklumpar i brödet