Vilka bröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in. Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i
Så här är ett vermontiskt recept på två luftiga rågbröd. )1 liter vetemjöl1/2 liter rågmjöl från Saltå Kvarn 30 gr jäst2 msk brun farin2 ½ tsk salt3 msk olivolja4 msk mörk sirap1 msk kummin, som mortlars 1/2 liter ljummet vattenLös ut jästen i ljummet vatten, lägg i allt det andra med mjölet sist
Det började med sesambrödet som var jättegott länge. Nu har vi ätit knäckebröd av mixade solrosfrön och utan bakpulver en längre tid, hela hösten egentligen, men så en dag kom jag på att det ju måste gå att använda mandelpulver istället
Rosta brödet i en brödrost eller på en stekpanna och du använder lite tjockare skivor av bondbröd. Gnid de rostade brödskivorna med den ituskurna vitlöksklyftan
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Ett enkelt fluffigt bröd, någonstans mellan det där goda turkiska, vad det nu heter, och en fralla. På vintern kan man med fördel låta degen stå svalt över natten och sedan baka ut till knaprigt frukostbröd med det fluffiga innehållet
Här kommer bröd två frånbrödbaket. Sesam- och linfröbröd. Kommer från samma bok som havrebrödet. Beskrivningen av brödet i boken " Ett nötigt brd helt utan nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.