Rådjurssadel olivolja recept

Krämig Svampsoppa

Krämig Svampsoppa

Igår tipsade jag ju om rådjurssadel till huvudrätt, och här är en soppa som passar perfekt som förrätt till just rådjurssadeln vill jag lova
Emulsion på sötpotatis

Emulsion på sötpotatis

Du kan välja en mildare smaksättning med bara citron – jag använde min emulsion till en rådjurssadel och ville ha den lätt rökiga smaken med viss hetta som komplement till min rätt
Rådjurssadel

Rådjurssadel

Olivolja. På Nyår hade vi gästkockarna Dan Fagrell och Leif Nord som hjälpte till att tillaga vår Nyårssupé som bestod av rådjurssadel till varmrätt
Rådjurssadel och potatisstomp

Rådjurssadel och potatisstomp

Därefter gjorde vi en rubb med rosmarin, citroncest, vitlöj, salt, peppar och olivolja. Jag hade med mig en hel rådjurssadel kvällen till ära, från min rådjursleverans som jag skrev om här

Rådjurssadel med varm aprikossås

Tag lika delar olivolja och vin eller koncentrerad druvmust och smaksätt med örtkryddor. Gör snitt i rådjurssadeln och stoppa in de brynta vitlöksskivorna

Rådjurssadel från ugnen

olivolja. rådjurssadel. Rosta palsternackorna i 175 graders ugnsvärme med olivolja tills de är mjuka. 2 msk olivolja

Helstekt hjortsadel med rostade rotsaker

Olivolja. Sätt ugnen på 225 grader. Gör i ordning rotsakerna, ringla olja över, strössla med flingsalt och skjuts in i ugnen när det är varmt