Lägg skinkan i en ugnssäker form och häll smöret över. Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Hon och hennes två systrar brukade köpa kött av både gris, rådjur och älg. Ibland hjälpte jag till att hälla i kryddor, jag vände köttbullarna på stekjärnet och knäckte ägg, när hon bakade sockerkaka
Pressa potatisen med en gaffel, tillsätt det hackade örterna, svampen, osten samt ägg. Rådjursfilé. Forma potatismeten till små bollar, panera potatisbollarna först i vetemjöl sen uppvispat ägg och avsluta med panko
Lägg det putsade köttet och kryddblandningen i en rymlig plastpåse. 1 kg filé sadel, innanlår eller biff av hjort, älg eller rådjur. 12 st ägg. 1Lägg påsen i en skål i kylen 1½ -2 dygn. 1Läggäggen i kokande vatten och koka i exakt 3 min. 1Gröp ur äggen och lägg i matberedare
Finhacka löken o fräs i smör tillsammans med de finhackade persiljestjälkarna tillsätt de grovkrossade grönpepparn, slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten krydda med dragon o låt såsen sjuda sakta 5 minuter salta efter smak, lägg i biffarna så dem får puttra lite i såsen. 500 gr viltfärs älg eller rådjur (även nöt färs). 1 ägg