Bryn purjon och lägg i. Smaka av med tomatpurén och eventuellt med sherry eller portvin. 0,5 purjolök, skivad. 1 msk sherry el. 1 paket fryst kycklinglever 0,5 purjolök, skivad 2 msk vetemjöl 2 dl hönsbuljong från tärning 2 dl kaffegrädde salt och peppar 1 msk tomatpuré ev. 1 msk sherry el
Koka upp buljongen och lägg i potatis, rotsaker och purjo. I den gamla skolan skall anrättningen avsmakas med sherry, soppan har som anas kan sitt ursprung från England
Blanda ner purjo och morot och häll på sherry, soja och grönsaksbuljong. ½ dl torr sherry. Ansa purjolöken och dela på längden, skölj väl och skär diagonalt i 2 cm stora bitar. Lägg på locket och låt puttra 10 minuter tills purjon är mjuk. 2 purjolökar
Skär alla grönsakerna i tändstickstjocka strimlor (purjon på längden. med mer vatten om det blir för tjockt) häll på en liten slatt sherry (ca 2 msk). 1-2 dm purjolök. 2 msk sherry
Vad sägs om matmuffins med bacon, purjo och chèvreost, tunnbrödrullar med räkröra, tandpetare med ost, oliver och kryddiga korvbitar plus värme i form av sherryspetsad buljong med alfabetspasta
Jo, det är mycket sherry och purjolök just nu, men det var denna grymma pasta som startade det hela. Fräs sedan purjo och vitlök försiktigt i smör i en traktörpanna, på vag värme
Det var biff eller kyckling i strimlor som snabbstekts i het panna med purjo, vitlök, färsk ingefära, konserverade bambuskott, böngroddar och vattenkastanjer
Men allt annat får vi, och då menar vi precis allt – från konfiterad jordärtskocka, på sekunden bränd om rätt sida sotgränsen, via granskott i två utföranden, till husman deluxe i form av torkad lammfiol med stuvad purjo