Kung Pao-kyckling
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2-4 port jasminris
  • väl sköljt
  • 350 g kycklingfilé (helst färsk)
  • 2 röda chilifrukter (färska
  • ganska stora)
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 färsk ingefära
  • rejäl bit
  • Shaoxing (risvin) eller halvtorr sherry (tex Amontillado)
  • 1 knippe salladslök eller 1 purjolök
  • 100 g jordnötter
  • går bra med vanliga salta eller färska
  •  
  • Marinad
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk ljus soja (japansk)
  • 3 tsk Shaoxing (risvin) eller halvtorr sherry (tex Amontillado)
  • 1 tsk Maizena
  • 1 msk äggvita
  • lätt vispad
  •  
  • Sås
  • 1 msk mörk soja (kinesisk)
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk kinesisk pepparsås eller 3 tsk sambal oelek
  • 2 tsk risvinsvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • 1½ tsk maizena
  • 6 msk vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.