Punschglass recept

Punschglass

Punschglass

Äntligen börjar det bli lite lite varmare här i Uppsala. Till och med så varmt att man törs tjuvstarta med att göra årets första hemmagjorda glass
Mammornas punschglass

Mammornas punschglass

Här kommer som utlovat receptet på mammas punschglass, också en odödlig klassiker som jag ruvat på i åtta års tid, och den godaste av alla hemgjorda glassar jag vet

Punschglass

Låt russinen dra i punschen i minst 4 timmar. Hacka mandel och choklad. Blanda äggulor, florsocker och vatten i en kastrull, och värm under omrörning tills smeten tjocknar utan att koka
Punschglass

Punschglass

Låt russinen dra i punschen i minst 4 timmar. Hacka mandel och choklad. Blanda äggulor, florsocker och vatten i en kastrull, och värm under omrörning tills smeten tjocknar utan att koka
Mammas köttfärspaj

Mammas köttfärspaj

Receptet på punschglass kommer imorgon, så kan den som vill göra en riktig mammaklassiker och servera köttfärspajen till huvudrätt och punschglassen till efterrätt
Punschpralinglass

Punschpralinglass

Vispa vaniljvispen med en elvisp tills den blivit porös. Grovhacka punschpralinerna och bland ner dem i vaniljvispen
Vaniljkokta päron

Vaniljkokta päron

Servera med punschglass. Vaniljlag. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en gryta tillsammans med vatten, socker och citronsaft
Romglass med romarinerade sultanarussin

Romglass med romarinerade sultanarussin

Förra årets punschglass lärde mig en hel del, men punsch skiljer mycket från rom. Trots att jag gjort hemlagad glass i ganska många år, och under dessa år tycker mig ha tilägnat mig ganska mycket kunskap i ämnet, så finns det alltid nya handgrepp och knep att lära sig

Vaniljkokta päron

Servera med punschglass. Vaniljlag. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en gryta tillsammans med vatten, socker och citronsaft
När vi välkomnade 2017

När vi välkomnade 2017

punschglass. Medan jag pluggar från tidig morgon till sen kväll (på ett ungefär. har första tentan imorgon

Punschglass

Koka upp mjölk, grädde och vaniljsocker i en kastrull, ställ åt sidan. Vispa äggulor och strösocker fluffigt
Hemrörd Amarula-glass

Hemrörd Amarula-glass

Det finns flera recept i instruktionsboken, men jag gör "den gamla vanliga" punschglassen efter farmors recept fast med Amarula istället för punsch

Punschglass

1. Vispa var för sig i tre skålar, äggvitorna hårt, äggulor och socker pösigt och grädden medelhårt. 2. Rör ner punschen i äggulorna och vänd ner grädden