Här kommer som utlovat receptet på mammas punschglass, också en odödlig klassiker som jag ruvat på i åtta års tid, och den godaste av alla hemgjorda glassar jag vet
Låt russinen dra i punschen i minst 4 timmar. Hacka mandel och choklad. Blanda äggulor, florsocker och vatten i en kastrull, och värm under omrörning tills smeten tjocknar utan att koka
Receptet på punschglass kommer imorgon, så kan den som vill göra en riktig mammaklassiker och servera köttfärspajen till huvudrätt och punschglassen till efterrätt
Servera med punschglass. Vaniljlag. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en gryta tillsammans med vatten, socker och citronsaft
Förra årets punschglass lärde mig en hel del, men punsch skiljer mycket från rom. Trots att jag gjort hemlagad glass i ganska många år, och under dessa år tycker mig ha tilägnat mig ganska mycket kunskap i ämnet, så finns det alltid nya handgrepp och knep att lära sig
Servera med punschglass. Vaniljlag. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en gryta tillsammans med vatten, socker och citronsaft
1. Vispa var för sig i tre skålar, äggvitorna hårt, äggulor och socker pösigt och grädden medelhårt. 2. Rör ner punschen i äggulorna och vänd ner grädden
Servera ostkakan ljummen eller kall tillsammans med lite punschglass och bärkompott. Punschglass. Glass. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.