Denna vaniljfudge med vit choklad, vanilj och blåbär känns lite mer vårlig än julig tycker jag. Koka upp socker, vaniljpulver, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull
Över bakelsen strör jag sedan praliné gjord på kanderade mandlar. Dessutom tog liksom kaffemoussen och kaffeglassen ut varandra samtidigt som vaniljpannacottan inte kom till sin rätt bredvid kaffebavaroisen
Tänk att ringla varm kolasås över vaniljglass, fylla praliner eller använda i en paj… Våga testa nya saker i köket, det finns inget roligare än att experimentera
Smaksättningen för min del blev naturella, Vaniljsmak (ett par droppar av Nick's steviadroppar), Saffransmak med en nypa saffran och pepparkakssmak med lite pepparkakskrydda
Jag gjorde en stor sats och la resten av chokladen i formar som praliner. Smält kakaosmöret över vattenbad på låg värme i rostfri bunke, tillsätt cashewnötsmöret, kakao, vanilj och agavesirap