Potatisterrine smör recept

Potatisterrin

Potatisterrin

Smör. På toppen potatis och ost samt lite små smörskivor. Smör. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin
Lammytterfile med potatisterrin

Lammytterfile med potatisterrin

Smör. Smör. 4 personer. 6-8 hg Lammytterfilé. 12 morötter. Lars-Eriks Specialsås se under Lars-Erik Experimenterar
Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Oxfilé800 g oxfilé (mittbit) 2 msk smör 1 msk olja 1 klyfta vitlök, krossad 2-3 kvist färsk timjan salt peppar. 1Potatisterrin6-7 potatisar, fasta (stora) 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 dl crème fraîche 1 dl västerbottensost, riven (eller parmesan) 1 ägg ca 30 g smör salt svartpeppar, nymalen. 1Till servering haricots verts, kokta smör 1 citron, finrivet skal och saft färsk timjan
Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

4 ca 700 g filé, t ex oxfilé, lammytterfilé eller fläskfilé 1 msk smör eller margarin Svamp- och parmesanöverbak 10 champinjoner, skogschampinjoner eller fryst svampmix (10 champinjoner motsvarar 3 dl svampmix) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 dl crème fraiche 1 ägg 1 dl riven parmesanost 1/2 dl hackad persilja Potatisterrin 800 g skalad potatis 4 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 75 g smör 2 msk färsk hackad timjan salt malen svartpeppar Sås 1 msk strösocker 2 dl rött vin eller rött matlagningsvin 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 3 msk lagrad balsamvinäger 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Potatis och ruccolaterrin

Potatis och ruccolaterrin

Hetta upp smöret och fräs ruccolabladen och purjon snabbt tills de blir blanka. 3 msk smör. Klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper
Godaste rödvinssåsen

Godaste rödvinssåsen

3/4 - 1 flaska rött, kryddigt vin3 schalottenlökar2 vitlöksklyftor2 msk oxfond2 morötter1 lagerblad1 msk tomatpuré1 nypa socker1 msk balsamvinäger3-4 msk maizena redning för bruna såserHacka schalottenlökarna och fräs dem i en kastrull i lite smör
Fläskfilé med pepparsås

Fläskfilé med pepparsås

Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs lök, peppar och tomatpuré i en kastrull med smör. 2 msk smör. 1 msk smör
Lammkött!

Lammkött!

Därefter brynte vi det hela runt om i smör i en stekpanna, för att sedan sätta in köttet i mitten av ugnen på 150C i ca 45 min
Lars-Eriks Specialsås

Lars-Eriks Specialsås

Smör. Tag en kastrull med smör i och lägg i hälften av rödlöken. Smör. Skulle göra rödvinssås men hade ingen charlottenlök hemma så det blev ett experiment som blev lyckat
Helgmeny lördag och söndag vecka 17...

Helgmeny lördag och söndag vecka 17...

Servera genom att skära upp potatisterrinen i lagom bitar och lägg på varsin tallrik. smör. Salta kycklingen och bryn den i smöret i en stekpanna

Nyårssupé a la Karin

Även potatisterrinen och lökarna var första gången jag gjorde. Skör bort kanterna på brödet och stek det i lite smör eller olja
Rostbiff med potatisterrin och rödvinsås

Rostbiff med potatisterrin och rödvinsås

(Hit kan du förbereda) Stek sedan potatisterrinen i en stekpanna med smör innan servering. Det tog lite tid med potatisterrinen men den går ju att förbereda dagen innan om man vill
Kalvrullader med Potatisterrin på Getost

Kalvrullader med Potatisterrin på Getost

Bryn rulladerna i smör i en panna och flytta över dem till en ugnsfastform. Kalvrullader med salvia och parmaskinka6 port1,2 kg skivat kalvinnanlår (helst 12 skivor á 100 g)18-24 salviablad12 skivor proscuiutto di parmasalt och pepparsmör att steka iBanka ut kalvskivorna lite och salta samt peppra lätt. 12 skivor proscuiutto di parmasalt och pepparsmör att steka i