Potatiskaka rödvin recept

Reninnerfilé med potatiskaka, vinsky och paprikacreme

för att få en fin potatiskaka bör du först lägga lite potatisstavar bredvidvarran i en hetstekpanna med olivolja och ha på riven Parmesan/cheddar ost så kommer potatisen lixom fastan i varran ta försiktigt upp potatisen när den är klar(nu har du gjort potatiskakbottnen)
Ankbröst med rosépepparsås

Ankbröst med rosépepparsås

Servera ankbrösten med potatiskaka, sås och apelsinsallad. 
Smält sockret gyllenbrunt i en kastrull, tillsätt buljong, madeira, rödvin och rosépeppar
Kött, sås och potatis…

Kött, sås och potatis…

…eller hängmörad ryggbiff med vinkokta smålökar serverad med rödvinsås, potatiskaka och spenat för att vara exakt
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull
Höstgryta med puylinser och röd paprika

Höstgryta med puylinser och röd paprika

Servera gärna tillsammans med en upp-och-nedvänd potatiskaka och mustigt, gott rött vin. Fräs den finhackade löken i lite smör i grytan, lägg tillbaka köttet och häll på rödvin och kalvfond

3-rätters middag hos J & M

Servera med tex pressad potatis, italiensk potatiskaka eller varför inte klyftpotatis. 1 flaska rödvin, gärna Bourgogne. Häll lite vatten i botten (ca 2 dl) och fyll sedan på med rödvin så det täcker. Ca 2 dl vatten + 1 köttbuljongtärning 1 flaska rödvin, gärna Bourgogne
Långfredagens middag

Långfredagens middag

Till serverades morötter, broccoli, sås gjord på skyn och potatiskaka som vi kallar en stekpannestor och riktigt tjock rösti