Potatiskaka med parmesanost recept

Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna
Italiensk Potatiskaka

Italiensk Potatiskaka

Bilden är från dagen efter när Love och jag åt rester av potatiskakan tillsammans med bresaola coh rödvinssås
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka, fullspäckad med riktigt god parmesanost. Som en potatisterrin full med ost alltså
Potatiskaka

Potatiskaka

Vi började med en laxtoast som bestod av levainbröd, lax som M rökt i röken, senapsdressing med dill och honung i, rostade solrosfrön och lite grönsaker

Potatiskaka och Pastasåser

Förrätt och varmrätt skulle det bli naturligtvis och jag valde att göra en krispig potatiskakamed rökt lax och cremefraiche med gräslök till förrätt
Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

1Potatiskaka300 g fast potatis, skalad och fint skivad 300 g spetskål, grovt skuren 2 bananschalottenlökar, fint skivad 1 klyfta vitlök, finriven 100 g bladspenat 20 g parmesanost, finriven 3 ägg olivolja salt svartpeppar. 1Spetskålsallad med spenat150 g spetskål, finstrimlad 50 g bladspenat 1 bananschalottenlök, fint skivad 2 msk olivolja salt svartpeppar
Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

1000 g potatis 1000 g ryggbiff (av dovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet

Reninnerfilé med potatiskaka, vinsky och paprikacreme

för att få en fin potatiskaka bör du först lägga lite potatisstavar bredvidvarran i en hetstekpanna med olivolja och ha på riven Parmesan/cheddar ost så kommer potatisen lixom fastan i varran ta försiktigt upp potatisen när den är klar(nu har du gjort potatiskakbottnen)
Kycklingfilé med mangosalsa

Kycklingfilé med mangosalsa

Skiva upp köttet och servera det medpotatiskaka och en sallad med salladsblad, sockerärter och apelsinbitar
Torskrygg med skogssvamp

Torskrygg med skogssvamp

Potatiskaka. Blanka med en klick smör och häll i den fint rivna parmesanosten, låt smälta. Parmesanost efter smak
Rökta laxar och möra filéer

Rökta laxar och möra filéer

Helstekt lamminnerfilé medpotatiskaka och kantarellsås. Blanda med basilika, parmesanost, lite grädde, salt och peppar
Halv åtta hos Kim VI

Halv åtta hos Kim VI

En liten paus innan det var dags för lammrostbiff med portvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt