Fördela potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna. 10 medelstora mandelpotatisar
10 st mandelpotatis. 110 st mandelpotatis medelstora 150 g västerbottensost riven 3 st äggulor 0. 1Fördela potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna
Fördela potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna. 10 st mandelpotatis
Ingredienser för 4 personer6-7 mandelpotatis (jag använde vanlig potatis)30 g torkad svamp eller 200 g färsk1 vitlöksklyfta1 tsk salt250 g riven västerbottenost1 krm svartpeppar2 smördegsplattor, frysta1 uppvispat ägg till penslingGör så härSkala och koka potatisen i saltat vatten. Grädda potatisbakelserna, strax före servering, i nedre delen av ugnen 12-15 min tills de fått fin färg. 6-7 mandelpotatis (jag använde vanlig potatis)
så var det den goda lyxiga potatisbakelsen med smördeg baserad på riktigt smör, specialköpt från Picard, eftersom de har riktigt smör, inte margarin i sin deg
Ugn 225gr, skala och koka potatisen mjuk, mosa , tillsätt övrigt, rör om till en krämig konsistens, fördela i ugnsformar, grädda mitt i ugnen ca 15 min tills dom är lite gyllenbruna Ca 8 bakelser, 10 medelstora mandelpotatis, 150gr riven västerbottenost, 3 äggulor, 1/2 dl mjölk, 1dl grädde, 2 mak smör, salt och peppar
Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås. Potatisbakelse. Finhacka hälften till potatisbakelserna ( jag uteslöt att lägga på potatisbakelserna eftersom det hade blivit ett sånt herrans liv på tonåringarna) Spara resten till garnering